La Pobla de Farnals torna a obrir les platges després de quatre dies tancades

Una substància blanquinosa, que no supera els límits de toxicitat, va obligar a tancar les platges

6 LA POBLA DE FARNALS, L'HORTA NORD, ALFONSO GS.jpg
La Pobla de Farnals / ALFONSO GS

El municipi de la Pobla de Farnals (Horta Nord) ha reobert aquest dimecres les platges sobre la base d'un informe toxicològic de les aigües que constata que no representava un perill per al bany, després de l'aparició dissabte passat d'una substància blanquinosa. Les platges estaven tancades des d'aquell dia.

L'alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha informat que aquesta anàlisi va ser encarregat pel consistori del Puig ―un altre dels municipis afectats― a Global Omnium i assegura la presència "mínima" de residus a l'aigua, que la feia apta per al bany. Així mateix, també s'ha netejat l'arena per a assegurar que no quedaven residus en la zona.

Des del Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Conselleria de Medi Ambient van informar la vesprada d’aquest dimarts que les anàlisis microbiològiques sobre contaminació fecal havien donat negatiu.

La hipòtesi és que la substància puga provindre de la neteja d'algun vaixell del port de Sagunt, ja que, pels corrents, el primer lloc on arriben els abocaments des d'allí són les platges del Puig.

La Conselleria es va posar en contacte amb els Ajuntaments d'Alboraia i València i amb el del Puig, on l'anàlisi sí que va donar positiu en hidrocarburs ―oli, greix― però en nivells mínims, un fet que va permetre obrir la platja.

També et pot interessar

stats