Platges plenes i trànsit intens en l’equador de l’estiu

Milers de turistes omplin el litoral i l'interior de la Comunitat Valenciana en l'operació eixida més important de l'estiu

Les platges plenes de gom a gom
Les platges, plenes de gom a gom / À Punt NTC

Comencen aquest cap de setmana les segones vacances d'estiu des que va començar la pandèmia amb una operació eixida en la qual es reben milers de turistes, la majoria provinents de diversos punts d'Espanya. Fins diumenge estan previstos més de dos milions i mig de desplaçaments per les carreteres de la xarxa viària valenciana, especialment a les ciutats costaneres.

Un exemple són les platges de la Marina Alta, com la de Granadella, a Xàbia, un reclam turístic que s'ha multiplicat en època de pandèmia, ja que els viatgers que ara estarien visitant altres països han optat enguany per quedar-s'hi i gaudir dels enclavaments naturals del territori valencià. No obstant això, són molts els estiuejants que han planificat de la mateixa manera les seues vacances i es veuen obligats a matinar i fer cua, perquè a les 10 del matí l'aforament d'aquesta cala ja està ple.

Igual de cotitzat que les platges es troben alguns pobles de l'interior de la Comunitat. És el cas de Culla, a l'Alt Maestrat, on és quasi impossible trobar allotjament en les més de 200 places entre cases i hotels rurals que s'ofereixen. L'ocupació frega el cent per cent, uns resultats molt bons que reforcen l'interior com una de les destinacions més demandats des de començaments d'any.

Culla, com altres localitats rurals, combina naturalesa i història, unes qualitats idònies per al turisme familiar. Tant és així que el turisme s'ha convertit en la principal font d'ingressos de gran part de la població.

És precisament el turisme familiar i nacional el que està salvant la temporada d'estiu a la Comunitat Valenciana, després que molts països europeus hagen recomanat no viatjar a Espanya a causa de l'empitjorament de la pandèmia. Els apartaments turístics són l'opció més sol·licitada i les reserves d'última hora s'han convertit en la norma, perquè la clientela s'espera a l'últim moment segons les mesures que s'apliquen per a frenar els contagis per coronavirus.

En general, bons resultats per al turisme també a pesar de l'encariment de la gasolina, que arriba a nivells insòlits des de l'inici de la temporada estival i que ha pujat en 12 euros respecte a la temporada estival de l'any passat.

Per a garantir la seguretat a les carreteres, la DGT té habilitat un dispositiu especial de control durant el cap de setmana en els punts més conflictius, entre els quals es troben la comarcal CV-500 entre el Saler i el Perelló, l'A-3 al seu pas per Requena i Quart de Poblet, i la Nacional 332 al seu pas per Cullera, Tavernes de la Valldigna, Gandia i Oliva a la província de Valencià.

Pel que fa a les comarques del nord, els conductors hauran de parar especial atenció si circulen entre Castelló i Orpesa o entre l'AP-7 i la Nacional 340 a Torreblanca. I a les comarques del sud, caldrà conduir amb especial cura per la carretera de l'aeroport, o per la Nacional 332 a Altea, l'Altet-Santa Pola i Torrevella.

Les hores més complicades, segons la DGT, són les que abasten entre les 8 i les 15 de la vesprada. Per aquesta raó, trànsit recomana no agafar el cotxe en aquesta franja horària per la intensitat de moviments que hi ha a les carreteres.

També et pot interessar

stats