La pandèmia canvia el perfil del turisme que visita la Comunitat Valenciana

El turisme festiu decau en favor del familiar i els apartaments turístics es converteixen en la primera opció

Perfil de turistes que visiten la Comunitat Valenciana

Per segon any consecutiu és el turisme nacional el que salvarà la temporada d'estiu a la Comunitat Valenciana, després que molts països europeus han recomanat no viatjar a Espanya a causa de l'empitjorament en la pandèmia que s'ha viscut des de principis d'aquest mes de juliol.

A l'aeroport Miguel Hernández d'Alacant-Elx els vols nacionals han experimentat un increment tal que fins i tot superen els de l'estiu de 2019, abans de la pandèmia.

Els apartaments turístics són l'opció més demanada, explica el president de l'Associació d'Apartaments Turístics de la Comunitat Valenciana (Aptur CV), i solen ser l'opció predilecta per al turisme familiar amb dues o més criatures.

La reserva d'última hora està sent el salvavides de la temporada perquè la clientela no es refia que s'aproven noves restriccions i s'espera a l'últim moment per a contractar les vacances d'acord amb les mesures que hi ha en el moment. A més, el toc de queda, que en algunes poblacions ha espantat un perfil de visitant que busca la festa, ha impulsat al mateix temps l'arribada de turisme familiar.

A les famílies s'afig un altra tipologia de turista: les parelles o grups que abans apostaven pel turisme internacional i enguany han optat per quedar-se ací, però amb estades curtes, tal com ha explicat el president d'Hosbec, Toni Mayor.

El turisme que no s'espera enguany és el britànic, el que més sol visitar la Costa Blanca en condicions normals, però que es veu frenat pel fet que Espanya es troba en la llista groga de països del govern britànic.

Però hi ha vida turística més enllà de l'estiu, recorda el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que confia que la gent té moltes ganes de visitar el País Valencià més enllà de l'estiu.

De moment, les previsions del sector són que a l'agost se superen els bons números que ja s'aconseguiren al juliol, malgrat l'absència d'un turisme internacional massiu.

També et pot interessar