L’operació eixida s’encareix: omplir el dipòsit de gasolina és 12 euros més car que l’estiu passat

L’OCU i Google Maps han posat en marxa buscadors que permeten comparar els preus de les gasolineres més pròximes

Imatge d'arxiu d'una gasolinera
Imatge d'arxiu d'una gasolinera / Shutterstock

Enguany les famílies han de fer front a un estiu marcat per la pujada de preus d’elements essencials per a la llar, com la llum, el gas o la tarifa telefònica. Però un dels preus que més ha pujat i que té un major impacte en la butxaca familiar és el del carburant, que està en nivells insòlits des l’inici de la temporada estival.  

Aquest cap de setmana comença l’operació eixida més important de l’estiu, amb l’arribada del mes d’agost. Una campanya que serà més cara que la de l’any passat. Omplir el dipòsit de gasolina és, aquesta setmana, 12 euros més car que la mateixa setmana de 2020. 

Segons les dades que publica setmanalment el Butlletí Petrolier de la Unió Europea, el preu mitjà de la gasolina 95 a Espanya se situa en 1,408 euros per cada litre, un 20% més car que l’any passat, quan estava en 1,164 euros. Així, si calculem sobre un dipòsit mitjà de 50 litres, aquest estiu, omplir-lo costa ara 70 euros (12 euros més que l’estiu passat). 

Un cas similar ocorre amb el gasoil, que té un preu per litre d’1,263 euros, 20 cèntims més que fa un any. Per tant, omplir un dipòsit de dièsel costa 63 euros, 10 més que l’estiu passat. 

Un buscador de l’OCU permet estalviar el 20% en carburants

L’Organització de Consumidors ha posat en marxa un buscador en línia en el seu web que dirigeix la persona consumidora a la gasolinera més barata. Aquesta reducció pot ser de quasi una quarta part del preu: fins a un 20% a València, un 19% a Alacant i un 17% a Castelló de la Plana.

A les tres ciutats, tal com indiquen en l’OCU, destaquen els baixos preus de la cadena GMOil. A més, també les d'autoservei com GasExpress i Petroprix. A més, apunten que una "alternativa interessant" solen ser les d'estacions de servei dels hipermercats i de les cooperatives agràries.

Per la seua banda, les cadenes amb major nombre d'estacions de servei, com són BP, Repsol, Cepsa i Petronor, destaquen per tindre, en general, els preus més cars a l'hora de repostar.

Google Maps posa en marxa un buscador de preus

L’aplicació Google Maps ha posat en marxa un nou servei, que permet consultar el preu de les gasolineres que hi ha més prop. Només introduint el mot gasolinera en el buscador de l’app, apareixen totes les instal·lacions i el preu actualitzat del carburant. 

Comparador de preus del Google Maps
Comparador de preus del Google Maps / À Punt NTC

També et pot interessar

stats