La Fiscalia insta la ciutadania a denunciar les conduccions temeràries coincidint amb l'operació eixida d'agost

La DGT ha activat un dispositiu especial per a regular els 2,4 milions de desplaçaments que s'estima que registrarà la Comunitat Valenciana

Segona fase operació eixida

Divendres 30 de juliol. La major part de la ciutadania estrena vacances i prepara viatges a segones residències i hotels. 2,4 milions de desplaçaments, estima la Direcció General de Trànsit (DGT) que es registraran el cap de setmana a la Comunitat Valenciana, la meitat dels 4,7 moviments de vehicles que es preveuen al conjunt de l'Estat. D'aquesta xifra, s'estimen 1.2 milions de trasllats a la província de València, 900.000 a la d'Alacant i 375.000 a la de Castelló.

La DGT activa un dispositiu especial de regulació i vigilància del trànsit des de les 15 hores d'aquest divendres fins diumenge per a gestionar els moviments, l'operació eixida d'agost, la segona especial de l'estiu. El seguiment s'acompanya d'una campanya de controls d'alcohol i drogues als conductors.

La Fiscalia demana ajuda a la població contra les conduccions temeràries

Com a novetat, per primera vegada la Fiscalia ha demanat la col·laboració ciutadana per a informar les autoritats de les conduccions temeràries que detecten per la carretera. El fiscal de Seguretat Viària, Bartolomé Vargas, ha explicat que aquelles persones que presencien conductes il·legals al volant o tinguen en coneixement "tenen la facultat i el deure jurídic de posar-les immediatament en coneixement dels agents policials a través dels números de telèfon o localitzacions informàtiques policials pertinents".

La crida a la població ve motivada per la desproporció entre el repunt de les morts que es va registrar l'estiu passat, de l'1%, en comparació amb el descens dels desplaçaments, que va ser un 7% menys en dies laborables i un 22% inferior en cap de setmana. Una situació que la DGT vol impedir que es torne a repetir.

Més activitat als aeroports, però lluny de les xifres prepandèmia

L'operació eixida es trasllada també als aeroports, que multipliquen l'activitat. Tant el de València com el d'Alacant-Elx Miguel Hernández milloren les dades respecte a l'any passat, però no recuperen les xifres prepandèmia.

L'Aeroport de València acollirà 780 vols entre divendres i dilluns, mentre que el 2019 va arribar als 821 vols. Aquest descens és molt més marcat a l'aeroport d'Alacant-Elx on enguany estan previstos 1.018 vols, quasi 400 menys que fa un parell d'anys, abans de la crisi sanitària. Des del sector asseguren que darrere d'aquesta caiguda està la pèrdua del turisme anglés. Recordem que la mesura del govern britànic d'eliminar la quarantena per als vacunats que arriben de la Unió Europea, serà efectiva a partir del dilluns dos d'agost. Per tant, no entra en vigor encara aquest cap de setmana.

També et pot interessar

stats