La plataforma No a la MAT Comarques de Castelló presentarà al·legacions a l'autorització del govern espanyol

El Ministeri per a la Transició Ecològica atorga l'autorització administrativa prèvia per a construir la línia de molt alta tensió que afecta setze municipis

Una caravana va recorrer aquest gener les comarques del nord per a protestar contra la MAT
Una caravana va recórrer aquest gener les comarques del nord per protestar contra la MAT / À Punt NTC

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest divendres la resolució per la qual el Ministeri per a la Transició Ecològica atorga a Red Eléctrica de España l'autorització administrativa prèvia per a la línia aèria de transport d'energia elèctrica de doble circuit a 400 kV la Plana - Morella que afectarà 16 municipis de les comarques de la Plana Alta, l'Alcalatén, l'Alt Maestrat i els Ports.

La Plataforma No a la MAT Comarques de Castelló ha qualificat la publicació de traïció per la casualitat de la data que s'ha triat, just abans de les Festes de la Magdalena perquè considera que farà que es "diluïsca informativament".

En declaracions a À Punt NTC Jesús Broch, portaveu de la plataforma, denuncia la "connivència del govern d'Espanya amb les internacionals elèctriques", que assegura que potencia el "colonialisme energètic rural".

Per a aturar el que consideren la "major barbaritat urbanística" en la història de les comarques del nord, No a la MAT ha avançat que presentarà al·legacions. Primer, un recurs d'alçada contra la resolució que autoritzava l'ampliació de la subestació elèctrica de Morella que ha de fer possible la construcció de la MAT i després, un altre contra l'autorització administrativa que s'ha publicat aquest divendres.

A la plataforma se sumaran en les al·legacions la Coordinadora Valenciana per la Ubicació Racional de les Energies Renovables i ajuntaments com els d'Atzeneta del Maestrat, Borriol, Sant Joan de Moró i Morella. Pel que fa als partits polítics valencians, Compromís ja ha informat a No a la MAT del seu posicionament en contra d'aquest macroprojecte.

També et pot interessar

stats