Sensació agredolça dels municipis del nord en la reunió per a modificar el traçat de la MAT

La Diputació de Castelló aposta pel diàleg per a intentar canviar una línia que ja té llum verda des del punt de vista mediambiental

Sensació agredolça dels municipis del nord en la reunió per a modificar el traçat de la MAT / À Punt NTC

Els alcaldes d'Atzeneta del Maestrat, Sant Joan de Moró i Borriol, juntament amb la plataforma No a la MAT, s'han reunit aquest dilluns amb la Diputació de Castelló per a exigir que es modifique el traçat de les línies de molt alta tensió projectades a les comarques del nord, el que anomenen una “autopista elèctrica”. 

En acabar la reunió, els alcaldes han assegurat a À Punt Notícies que han eixit amb “sensació agredolça” ja que, com expliquen, només han tret a la Diputació el compromís de mediar amb la Generalitat, el govern espanyol i Red Eléctrica Española en les gestions per a un possible canvi de traçat. 

Els ajuntaments volen evitar que passe prop de masies centenàries o vivendes del seu terme municipal. En el cas de Borriol, la línia està projectada a tocar del nucli urbà i tindria un gran impacte en el paisatge. De moment, es parla de reunions per abordar si és possible una alternativa, això sí, sense una data exacta encara.

Una “autopista elèctrica” des de Morella fins a la Plana

La línia de molt alta tensió de Red Eléctrica de España travessarà de nord a sud el territori valencià des de Morella fins a la Plana: una autopista elèctrica de vora 87 quilòmetres que crearà torres que arribaran a 46 metres d’alçària per a portar energia des de França fins al Marroc.

Des de fa mesos, alguns dels setze municipis per on passa aquesta línia s’han mobilitzat amb xarrades informatives, marxes i protestes per a tractar de paralitzar-ho. Els més actius han sigut Borriol, Atzeneta i Sant Joan, que estan preocupats per l'afectació que tindria al seu terme municipal.

També et pot interessar

stats