Una empresa valenciana presenta una alternativa sostenible a les línies de molt alta tensió

La proposta evitaria la construcció de 189 torres de 90 metres entre Morella i Almassora

Les torres d'alta tensió de 90 metres podrien afectar a 16 municpis entre Morella i Almassora / À Punt NTC

La polèmica construcció de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Morella i Almassora, prevista per a 2022, podria tindre una alternativa. L'ha presentada una companyia valenciana d'energies renovables, que proposa incorporar millores en la línia ja existent i construir una nova subestació a la població de la Salzadella. 

Aquest projecte, tot i ser més car, seria més sostenible, ja que evitaria la construcció de 189 torres de vora 90 metres d'altura amb tot l'impacte visual, acústic, ambiental i social que podria generar entre la població afectada.

Antoni Llorens, conseller delegat d’EnerHi, ha assegurat a À Punt Notícies que l’objectiu és mantindre la línea actual, incorporant-hi millores i, alhora, reobrir la línia de la Plana-Vandellós amb la construcció d'una nova subestació a la Salzadella per a evitar que afecte setze municipis més. Algunes de les alcaldies afectades, com les d’Atzeneta del Maestrat i Borriol, que ja la van qualificar com "autopista elèctrica", han vist amb bons ulls l'alternativa, que ha començat a presentar-se entre la població.

També et pot interessar

stats