La Fiscalia demana penes d’internament i llibertat vigilada per a quatre menors per la violació de dues xiquetes de 12 anys

Quatre dels acusats tenien en el moment dels fets (maig de 2022) entre 15 i 17 anys i el cinqué era menor de 14 anys

Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió / À Punt NTC
Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió / À Punt NTC / À Punt NTC

La fiscal sol·licita les penes màximes per a quatre dels agressors sexuals que violaren dues xiquetes de 12 anys en maig de 2022 a Burjassot (Horta), una d’elles de forma grupal. Per al cinqué implicat no hi ha cap pena perquè com que era menor de 14 anys quan es produïren els fets, és inimputable. 

Concretament, la fiscal demana, per a dos dels agressors, cinc anys d’internament tancat i quatre de llibertat vigilada, una ordre d’allunyament de 300 metres de les víctimes i la prohibició de contactar amb elles durant dos anys. Per a un altre dels imputats demana cinc anys d’internament tancat i dos de llibertat vigilada, més l’ordre d’allunyament de 300 metres de les víctimes i la prohibició de contactar amb elles durant dos anys. Per al quart agressor, l’únic que tenia més de 16 anys en el moment de les violacions, demana sis anys d’internament tancat i quatre de llibertat vigilada i l’ordre d’allunyament de 300 metres de les víctimes i la prohibició de contactar amb elles durant dos anys. En total són 21 anys de presó i 15 de llibertat vigilada.

Per al cinqué agressor implicat en la violació grupal no demana cap pena perquè és inimputable, era menor de 14 anys quan ocorregueren els fets. Però malgrat això, la família de la víctima ha manifestat la seua intenció de demandar la família d’aquest implicat, ja que quan un menor de 14 anys comet un delicte la responsabilitat recau sobre la família.

Els fets ocorregueren en maig de 2022, quan dos dels agressors, que havien quedat amb les xiquetes, de 12 i 13 anys en aquell moment, les forçaren sexualment. Una va aconseguir escapar-se i avisar una amiga, que va telefonar als pares per a contar-los la situació, però l’altra no va poder fugir i va patir la violació grupal quan aparegueren la resta d’imputats. En un parell de dies, la policia va localitzar els acusats, cinc menors d'entre 15 i 17 anys, i els va posar a disposició judicial. El jutge va acordar llibertat vigilada amb allunyament per als cinc, en contra del criteri de la Fiscalia, que demanava que els internaren en centres de menors. 

Un any sense poder rebre atenció psicològica

Segons ha pogut saber À Punt, la instrucció del cas ha sigut molt llarga perquè els agressors no han col·laborat amb la justícia, ja que afirmaren que havien oblidat el codi PIN dels seus telèfons, i la policia els necessitava per a la investigació. Això va fer que les víctimes tardaren més d’un any a declarar i que estigueren tot eixe temps sense poder rebre atenció psicològica perquè això podia contaminar la declaració que, per a evitar la revictimització, s’havia de fer dins d’una càmera Gesell i amb psicòlogues. 

Diligències per difondre imatges de la violació

La secció de delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València va obrir, en juny de 2022, diligències contra l’exdirigent de Vox i presidenta de Gobierna-te, Cristina Seguí, per publicar i difondre un vídeo de l’agressió en les seues xarxes socials. El ministeri públic va obrir d'ofici la recerca per la publicació d'un vídeo de les menors i pels comentaris que va fer sobre els fets. Cristina Seguí va publicar en el seu compte de Twitter i en el seu canal de Telegram un vídeo en el qual les xiquetes parlaven amb una amiga, també menor.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades va rebre diverses denúncies per la difusió d'aquest vídeo, entre les quals, les de Facua-Consumidors en Acció. Segons va informar aquesta entitat, en el vídeo s'esmentava el nom d'una de les menors i el primer cognom d'una altra, apareixia el nom d'usuari en Instagram d'una de les víctimes i, durant un moment, es veien les cares de dues de les xiquetes que conversaven.

També et pot interessar

stats