Llibertat vigilada per als menors detinguts per l’agressió sexual a Burjassot

La Fiscalia sol·licitava internar en un centre de menors quatre dels detinguts i llibertat vigilada amb orde d'allunyament per al cinqué

En imatge, la casa abandonada en què presumptament es van cometre les agressions sexuals / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de maig 2022 - 08:48 Actualitzat: 20 de maig 2022 - 17:40

El jutge ha acordat llibertat vigilada amb allunyament per als cinc menors d'entre 15 i 17 anys detinguts per les agressions sexuals que presumptament van patir el dilluns passat dues xiquetes, també menors, en la localitat de Burjassot. Una decisió que ha pres en contra del criteri de la Fiscalia, que demanava que els internaren en centres de menors. Tots els detinguts tenen una orde d'allunyament de 200 metres de les dos xiquetes, de 12 i 13 anys, i la impossibilitat de comunicar-se amb elles, que denunciaren una doble violació dilluns a Burjassot, en una casa abandonada.

Dos dels detinguts han admés haver tingut relacions consentides amb elles i asseguraren que els altres detinguts no estaven presents aquell dia. A partir del rastre en les xarxes socials, agents de la Unitat de Protecció de la Família i la Dona efectuaren cinc detencions a Burjassot dimarts. Tot indica que hi ha un sext menor relacionat en els fets. Les dos xiquetes també han declarat davant la Fiscalia de Menors per aportar la seua versió dels fets. La investigació continua

La Policia Nacional va arrestar dimecres a última hora de la vesprada cinc menors com a suposats autors de les violacions, una d'elles grupal. Els cinc van ser traslladats a primera hora del matí de l'endemà a la Fiscalia de Menors, a la Ciutat de la Justícia, després de passar la nit a la comissaria de Sapadors de València, segons ha informat a les portes del recinte el secretari provincial del sindicat policial Jupol, Sebastián Gómez. El trasllat de la comissaria de Burjassot a la de València s'atribueix a "motius de seguretat", entre raons per la pressió de les famílies dels detinguts. El ministeri públic havia demanat internar en un centre de menors quatre dels detinguts per l’agressió sexual a Burjassot  i, llibertat vigilada amb ordre d'allunyament per al quint.

Els cinc detinguts per les presumptes violacions abandonen la Ciutat de la Justícia de València ovacionats pels familiars i amics que els esperaven fora

La Unitat d'Atenció a la Família i Dona de la Policia Nacional investiga aquestes agressions. La informació, avançada pel diari Levante, parla de dues violacions, una d'elles en grup, a xiquetes de 12 anys dilluns de vesprada en una casa abandonada de la localitat de l'Horta Nord, prop de la parada del metro de Godella. L'habitatge està a la vora del centre educatiu Joan XXIII i al costat d'un parc públic.

Segons el relat que les adolescents han proporcionat als agents, s'havien citat per una xarxa social, Instagram, amb dos joves que no coneixen en persona. Un d'ells va forçar una de les xiques i, posteriorment, aparegueren quatre joves més que haurien agredit sexualment l'altra. La primera xica va aconseguir fugir, sempre seguint la versió de les víctimes, i avisar una amiga. Aquesta xica va telefonar als pares i els va contar la situació, i posteriorment ells van posar els fets en coneixement de la Policia Nacional. Els agents activaren un dispositiu en col·laboració amb les policies locals de Burjassot, Godella i Rocafort per a localitzar les menors, que no eren del municipi i no sabien ubicar el lloc dels fets.

Finalment, els agents aconseguiren contactar amb elles a la nit, quan una de les xiques estava al seu domicili i l'altra de camí a casa. Tot i que inicialment atribuïren l'alerta a una broma, una de les famílies ha formulat una denúncia després que els serveis mèdics certificaren senyals compatibles amb una agressió sexual després d'explorar la xica.

Calero reclama millorar l'educació sexual i en valors

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha declinat comentar els detalls de la investigació mentre aquesta continua oberta, si bé ha informat que s'està buscant els presumptes agressors. Calero ha descrit el cas com "una trista notícia", ha reclamat actuacions contundents per a educar en valors els adolescents i millorar l'educació sexual. Segons la delegada del govern, "no pot ser" que els adolescents s'eduquen en el sexe "sobre la base de la pornografia" i ha recordat que la llei de l'avortament també incideix en l'educació sexual.

Burjassot expressa "la més rotunda condemna" de la presumpta agressió

L'Ajuntament de Burjassot ha emés un comunicat per a expressar la "més rotunda condemna" i l'"absoluta repulsa" a la presumpta agressió sexual. “Ni una més, no és admissible la violència contra les dones. Mai. Estarem i estem amb les víctimes de qualsevol violència o agressió sexual, defensant-les i ajudant-les en tot el que siga necessari. Confiem en la Justícia i en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat”, ha declarat en la nota l'alcalde, Rafa García.

També et pot interessar

stats