La mare d'una de les menors violades a Burjassot: "Els acusats tenen més suport que les víctimes"

Denuncia que s’han anul·lat les dues cites per a declarar i la menor no pot rebre assistència psicològica sis mesos després perquè "contaminaria la declaració" 

La mare d'una de les víctimes de la violació grupal i individual a Burjassot denuncia maltractament institucional / À Punt NTC

Han passat sis mesos de la presumpta violació grupal i individual a dues adolescents de 12 anys en una casa abandonada de Burjassot (Horta Nord). Les víctimes, suposadament, no coneixien els agressors i havien quedat amb ells a través d'Instagram.

Els fets van ocórrer el 16 de maig i, mig any després, segueixen sense cita per a declarar. El jutge va acordar llibertat vigilada amb orde d'allunyament per als violadors, una decisió que es va prendre en contra del criteri de la Fiscalia, que demanava que els internaren en centres de menors.

Un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb la mare d'una de les menors violades, que denuncia que "han passat sis mesos i la xiqueta no pot rebre assistència psicològica, perquè contaminaria la declaració".

La mare, que ha volgut mantindre l’anonimat, afirma que l’adolescent va arribar a estar "dos mesos tancada a casa, sense parlar amb ningú, ni menjar, ni dormir" a causa dels insults i l’assetjament escolar que va patir i que ha dut la família a canviar d’institut i de domicili.

Les dues cites per a declarar s’han anul·lat i encara no tenen nova data, fet que impossibilita que la menor reba una assistència psicològica que sa mare considera necessària. Ara, a l’espera d’una nova convocatòria, posa de manifest el seu descontentament amb les institucions i afirma "que els acusats tenen més ajuda que les víctimes".

També et pot interessar

stats