S'ajorna la declaració de les víctimes de la violació en grup a Burjassot

L'advocada d'una de les dues menors ha explicat que continua pendent el bolcat del telèfon mòbil d'alguns dels detinguts

Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió / À Punt NTC
Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió / À Punt NTC

La declaració de les dues menors que suposadament van ser violades per un grup de joves en una caseta abandonada a Burjassot el passat 16 de maig i que estava prevista per a aquest dilluns s'ha ajornat. De moment, no s'ha fixat una altra data.

Així ho ha assenyalat Manuela Muñoz, l'advocada d'una de les menors. Segons ha explicat, tal com va ocórrer al juliol, quan havien de declarar, segueix pendent el bolcat del telèfon mòbil d'alguns dels detinguts.

Les dues menors han de declarar en la denominada prova preconstituïda, mitjançant la qual es grava la seua declaració amb càmera Gesell. D'aquesta manera, en cas que posteriorment s'òbriga juí oral, no haurien de tornar a explicar el que va passar.

Les dues xiques, de 12 i 13 anys, havien quedat amb dos xics per Instagram a la localitat de Burjassot i van entrar a una casa abandonada dins de la zona urbana de la població.

Segons denunciaren les xiquetes, una d'elles va ser agredida sexualment per un d'ells i després va aconseguir escapar i telefonar a una amiga que va donar la veu d'alarma. Mentrestant, un grup de joves va entrar a la caseta i va violar en grup, suposadament, l'altra xica de 13 anys.

Huit joves, set dels quals menors d'edat, i un de 18 anys, van ser detinguts. La jutgessa encarregada del cas els va deixar en llibertat provisional a l'espera de juí, amb una orde d'allunyament sobre les víctimes. En una primera roda de reconeixement una de les xiques va identificar dos dels presumptes agressors.

També et pot interessar

stats