La Fiscalia obri diligències contra l’exdirigent de Vox per difondre un vídeo de les víctimes de l’agressió sexual de Burjassot

Cristina Seguí va compartir les imatges en Twitter i Telegram de les menors parlant amb una altra amiga on se les podia identificar

Fiscalia demana 248 anys de presó per a un ajudant d'entrenador acusat d'abús sexual a xiquets
La Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La secció de delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València ha obert diligències contra l’exdirigent de Vox i presidenta de Gobierna-te, Cristina Seguí, per la publicació i difusió d'un vídeo en les seues xarxes socials sobre les menors víctimes d'una presumpta agressió sexual, suposadament per part de cinc adolescents d'entre quinze i dèsset anys de Burjassot.

El ministeri públic ha obert d'ofici la recerca per la publicació d'un vídeo de les menors que va patir la presumpta agressió sexual i pels comentaris que es va fer referent als fets.

Cristina Seguí va publicar en el seu compte de Twitter i en el seu canal de Telegram un vídeo en el qual les xiquetes de dotze i tretze anys suposadament agredides sexualment el 16 de maig a Burjassot parlaven amb una amiga, també menor.

Cinc menors, d'entre quinze i dèsset anys, van ser arrestats i posats la disposició de la Fiscalia de Menors per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual. El ministeri públic va reclamar l'internament de quatre d'ells en règim tancat, però el jutjat va ordenar la llibertat vigilada amb ordes d'allunyament, una decisió recorreguda per la Fiscalia.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades va rebre diverses denúncies per la difusió d'aquest vídeo, entre elles, les de Facua-Consumidors en Acció.

Segons va informar aquesta entitat, en el vídeo s'esmentava el nom d'una de les menors i el primer cognom d'una altra, apareixia el nom d'usuari en Instagram d'una de les víctimes i, durant un moment, podien veure's les cares de dues de les xiquetes que conversaven.

Seguí va difondre el vídeo amb aquest text en el seu compte d'Instagram: "Ei, ties... Ens farem famoses en la tele. La #NoviolacióDeBurjassot. I teniu dret al fet que vos conten la veritat. Malgrat les amenaces", exposava.

També et pot interessar

stats