La Fiscalia sol·licita de nou l'internament dels detinguts per l’agressió sexual a Burjassot

El ministeri públic es reafirma en la seua petició inicial i demana revocar la llibertat vigilada

Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió
Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió

La Fiscalia de Menors ha recorregut contra la decisió del jutjat de menors número 2 de València de decretar llibertat vigilada per als cinc menors detinguts (de 15 a 17 anys) per la presumpta agressió sexual a dues xiquetes, de 12 i 13 anys, a Burjassot. La Fiscalia es reafirma en la seua petició inicial i demana de nou l’internament en règim tancat i l'orde d'allunyament per a quatre dels detinguts i llibertat vigilada i allunyament per a un cinqué. Considera aquesta mesura "més ajustada als fets".

La  jutgessa va acordar dijous llibertat vigilada amb allunyament per als cinc menors detinguts en contra del criteri de la Fiscalia, que demanava que els internaren en centres de menors.

Tots els detinguts tenen una orde d'allunyament de 200 metres de les dues xiquetes, de 12 i 13 anys, i la impossibilitat de comunicar-se amb elles, que denunciaren una doble violació dilluns a Burjassot, en una casa abandonada.

Dos dels detinguts han admés haver tingut relacions consentides amb elles i asseguraren que els altres detinguts no estaven presents aquell dia. A partir del rastre en les xarxes socials, agents de la Unitat de Protecció de la Família i la Dona efectuaren cinc detencions a Burjassot dimarts. Tot indica que hi ha un sext menor relacionat amb els fets. Les dues xiquetes també han declarat davant de la Fiscalia de Menors per a aportar la seua versió dels fets. La investigació continua.

La Policia Nacional va arrestar dimecres a última hora de la vesprada cinc menors com a suposats autors de les violacions, una d'elles grupal. Els cinc van ser traslladats a primera hora del matí de l'endemà a la Fiscalia de Menors, a la Ciutat de la Justícia, després de passar la nit a la comissaria de Sapadors de València. El trasllat de la comissaria de Burjassot a la de València s'atribueix a "motius de seguretat", entre altres raons per la pressió de les famílies dels detinguts.

També et pot interessar

stats