L'AEPD veu indicis d'infracció en la difusió del vídeo de les menors que denunciaren una violació a Burjassot

Ha publicat una resolució demanant a Cristina Seguí, cofundadora de Vox, que elimine el vídeo del seu Twitter i del canal de Telegram

Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió
Casa abandonada a Burjassot on va tindre lloc la presumpta agressió / À Punt NTC

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha emés una resolució en què estima que existeixen "indicis racionals de vulneració" del reglament general de protecció de dades en la difusió d’un vídeo de les víctimes de violació grupal a Burjassot (Horta Nord), i requereix a la cofundadora de Vox Cristina Seguí que l’esborre.

La resolució de l'AEPD assenyala que s'ha realitzat "una valoració provisional dels fets" i que en ella "s'estima que existeixen indicis racionals que l'exposició pública de les dades personals de les menors pot constituir una vulneració de l'article 6.1 a) del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades", detalla. 

L'Agència ha decidit adoptar mesures provisionals atesa la naturalesa "especialment sensible" de les dades personals divulgades i a la "intensa afectació de la intimitat" de les afectades, donada la "urgència inajornable" per a la "protecció provisional dels interessos implicats".

Així, ha requerit a Cristina Seguí que esborre els tuits i el missatge del seu canal de Telegram a través dels quals va difondre el vídeo. Després de rebre el requeriment, Seguí ha publicat un fil de Twitter on mostra les dues primeres pàgines del document de l'AEPD i anuncia que ha esborrat els tuits.

FACUA denuncia la difusió de les imatges

La resolució de l'AEPD arriba uns dies després que diverses entitats denunciaren la difusió del vídeo, entre elles FACUA-Consumidors en Acció. En les imatges, les xiquetes que denunciaren una violació el passat 16 de maig a Burjassot parlen amb una amiga, també menor.

Segons la versió de Seguí, el vídeo que va difondre prova que no va existir cap violació. Encara que FACUA assegura que, en aquest, "les víctimes no fan més que comentar amb una altra menor que creuen que aquesta declararà com a testimoni en el judici i que les denúncies estan tenint repercussió en televisió".

A més, denuncia que al vídeo s'esmenta el nom d'una menor i el primer cognom d'una altra, apareix el nom d'usuari en Instagram d'una de les víctimes i durant un moment poden veure's les cares de dues d'elles.

FACUA ha presentat aquest dijous una ampliació de la seua denúncia davant l'AEPD per la "reincidència" de Seguí en la difusió de les imatges dels menors després d'haver rebut el requeriment de l'Agència.

També et pot interessar

stats