Begís ix a la muntanya a arreplegar el fem que l'incendi ha fet visible

La iniciativa ha partit d’Õriwa, una associació de veïns i veïnes de les zones afectades per a impulsar projectes de reforestació i recuperació

Voluntariat participa en l'arreplega de fem en les zones afectades per l'incendi de Begís / À Punt NTC

Voluntaris i voluntàries d'arreu del territori ha participat aquest diumenge en una jornada de recollida de fem ocult per la vegetació i que s'ha fet visible després de l'incendi de Begís (Alt Palància).

La iniciativa està organitzada per Õriwa, una associació creada per veïns i veïnes de Begís, el Toro, Teresa, Toràs i Sacanyet després de l’incendi de Begís, amb l'objectiu d'impulsar projectes de reforestació i recuperació socioambiental en la zona.

El voluntariat s'ha reunit a les 10:00 del matí a la plaça de l'Ajuntament de Begís. Des d'allà, han format diferents grups per a netejar huit zones amb diferents nivells de dificultat pel que fa a l'accessibilitat.

La desaparició de la vegetació ha evidenciat que en diversos punts del municipi hi havia fem que no es podia veure a simple vista. Es tracta d'objectes sanitaris, runa d'obra, plàstics, ferros i mobles que s'havien acumulat al llarg dels anys, quan no hi havia punts de reciclatge.

Un dels pitjors incendis dels últims anys

L’incendi de Begís, un dels pitjors incendis a la Comunitat Valenciana dels últims anys, es va originar el 14 d’agost a causa d’un llamp, va cremar 19.000 hectàrees i va obligar a desallotjar i confinar diversos pobles de la zona. El foc, que va començar en una zona de difícil accés, va arribar a tindre un perímetre de 150 quilòmetres.

Poc després, el Consell de Ministres aprovava la declaració de zona catastròfica per a les àrees calcinades, així com ho feia amb les zones arrasades per l'incendi que es va originar a la Vall d’Ebo, on es van cremar més de 13.000 hectàrees de terreny durant l’estiu.

També et pot interessar

stats