Oncòlegs i pacients estudien a València com ampliar les cures pal·liatives del càncer pediàtric a malalts adults

Els hospitals valencians disposen de tres unitats oncològiques especialitzades en menors i dues ofereixen atenció domiciliària

Metges, malalts i families participen aquest dijous en una jornada de cures pal·liatives per als pacients amb càncer / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de maig 2022 - 10:43 Actualitzat: 19 de maig 2022 - 14:48

Oncòlegs, supervivents al càncer i famílies de malalts celebren aquest dijous de vesprada una jornada per a posar en comú com ampliar les cures pal·liatives que reben els menors amb càncer a pacients adults. Aquesta activitat abordarà les necessitats que presenten els pacients oncològics atenent a l'edat.

Els professionals que assistisquen a la jornada, organitzada pel grup Gido, aquest dijous a València volen prendre com a model la gestió de les unitats de càncer pediàtric per a implantar-la en l’atenció a pacients més majors. 

Hom pretén conèixer amb detall l’atenció pal·liativa que reben els menors, atenent a l’organització de recursos i la coordinació multidisciplinar, per a estendre-la a uns altres grups d’edat. 

L’oncòleg Francisco Aparici, investigador de l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe i integrant del grup Gido, un grup d’investigació i divulgació sobre el càncer que integren oncòlegs i altres especialistes que participen en el procés d’atenció als malalts amb càncer, ha explicat en Les notícies del matí que les necessitats que tenen els pacients són molt diferents segons l’edat. 

“No és el mateix tractar un càncer en la infància, que en l’edat adulta o en persones majors, en edats avançades”, advertia aquest facultatiu. Per aquesta raó, la jornada que tindrà lloc al l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València a partir de les cinc de la vesprada prendrà com a referència les unitats d’oncologia pediàtrica

A la Comunitat Valenciana hi ha tres unitats d’aquestes característiques, La Fe i el Clínic de València i una altra al General d’Alacant.

Totes treballen “d’una manera exquisida” les cures pal·liatives, com ha admés Aparici durant la intervenció en la ràdio d’À Punt. A més, dues d’aquestes unitats ofereixen atenció domiciliària, i això les converteix en referents en l’atenció hospitalària.

També et pot interessar

stats