Augmenta la supervivència del càncer pediàtric i adolescent a la gràcies als avanços en el diagnòstic

Aquest dilluns se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil a tot el món.

Imatge d'arxiu d'un xiquet malalt de càncer

El Departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat ha detectat un augment de la supervivència del càncer pediàtric i adolescent a la Comunitat Valenciana, i també un manteniment de la taxa d'incidència. Són dades que, segons els experts, es deuen als avanços en les tècniques diagnòstiques i terapèutiques i que s'han donat a conéixer coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil (ICCD), una de les principals causes de morts de xiquets, xiquetes i adolescents en tot el món, amb xifres que superen els més de 400.000 diagnosticats.

A la Comunitat Valenciana l’últim registre comptabilitza 32 defuncions de menors de 20 anys. I el 2018 va haver-hi un total de 152 nous diagnosticats, 69 xiques i 83 xics.

En conéixer aquest informe del Servei d’Estudis Epididemiòlogics i Estadístiques Sanitàries, la consellera Anna Barceló ha destacat el treball multidisciplinari d’oncòlegs pediàtrics, radioterapeutes i la resta de personal sanitari, un treball "que es traduix en un augment de les curacions i una reducció dels efectes secundaris físics i psicològics’.

La Covid-19 empitjora la supervivència dels menuts i menudes

Coincidint amb aquest 15 de febrer, la Federació Espanyola de Pares i Mares de Xiquets i Xiquets amb Càncer ha alertat que la Covid-19, pel seu impacte en el sistema sanitari, empitjora la supervivència dels menuts i les menudes.

D'altra banda, investigadors del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa de Madrid i del Centre de Investigació del Càncer de Salamanca també han oferit nous avanços en l’origen de la leucèmia limfoblàstica aguda (LLA-B) pediàtrica, el càncer més comú en xiquetes i xiquets.

Segons un article que han publicat a la revista especialitzada Nature Reviews Immunology, encara que les causes a dia de hui no estan clares, tot apunta que l'increment és paral·lel a l’adopció del estil de vida modern, caracteritzat per l'exposició a infeccions comunes, el tractament amb antibiòtics o la dieta.

Recaptar fons per a lluitar contra el càncer infantil

Recaptar fons i deixar KO el càncer infantil. Eixe és l’objectiu de The Boxing Event, un esdeveniment que tindrà lloc al Palau Alameda de la ciutat de València el pròxim 13 de maig, on un grup de persones pujaran al ring i lluitaran per esta causa solidària. També hi haurà una subhasta de productes donats. Part de la recaptació es destinarà a Aspanion València, entitat que ajuda les famílies amb suport econòmic i psicològic.

També et pot interessar

stats