L’Oceanogràfic torna a la mar 14 tortugues rescatades d’un niu del Puig

Huit de les cries, que pesen ja uns dos quilos cadascuna, porten un emissor satel·litari per a monitorar el recorregut

L’Oceanogràfic torna a la mar catorze tortugues rescatades d’un niu del Puig / Oceanogràfic

El personal de la Fundació Oceanogràfic ha soltat aquest dimecres a la platja del Puig catorze tortugues de l’espècie Caretta caretta que foren rescatades d’un niu trobat en la mateixa zona fa just un any i han seguit un projecte de creixement i reintroducció a la mar en l'aquari valencià.

Huit de les tortugues porten incorporat un emissor satel·litari gràcies a l'aportació de l'Ajuntament del Puig, la Universitat de València amb el projecte Life-Med Turtles i la mateixa Fundació Oceanogràfic. Aquest dispositiu permetrà a l’equip d’investigació realitzar un seguiment monitorat del recorregut i augmentar el coneixement sobre el comportament i biologia, ha informat la Fundació.

En el niu hi havia 120 ous, però només nasqueren 70 cries. L’equip de rescat va aconseguir recollir-ne catorze que encara romanien al niu i les va traslladar a les instal·lacions de l’Oceanogràfic —situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències— per a formar part del programa de creixement Head-starting.

Des de la Fundació insisteixen que la col·laboració ciutadana és fonamental quan es registra que les tortugues ponen a les platges, per a així posar en marxa la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana després de l'avís previ al 112.

En la solta dels joves animals, que ja tenen uns dos quilos de pes, han estat presents representants de l’ajuntament del municipi, la Fundació Oceanogràfic, el Centre d'Educació Ambiental de Sagunt, Tragsatec i tècnics de Conselleria de Medi Ambient i la Universitat de València. Totes aquestes institucions componen la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana juntament amb de la Fundació Oceanogràfic.

També han estat presents representants de la Policia Local del Puig i la Guàrdia Civil que van intervindre en el descobriment del niu i prop de 50 escolars del CEIP Guillem d’Entença i CEIP Pare Jofré, que han acomiadat les catorze tortugues en el primer viatge a la mar.

També et pot interessar

stats