Un dron salva una tortuga en perill d'extinció atrapada en una xarxa

L'animal marí es trobava a 150 metres de la costa de Guardamar del Segura i ara es recupera a l'Oceanogràfic dels greus danys que pateix al coll i les potes davanteres

Rescatada una tortuga en una xarxa de pesca

Els drons s'estan convertint en un instrument molt útil en la vigilància marítima i també en el salvament. L'11 d'agost un dron va ajudar a rescatar una jove de 19 anys, que havia quedat atrapada a 300 metres de la vora de la mar de Santa Pola (Baix Vinalopó) llançant-li dos jupetins salvavides fins que va arribar una embarcació. I la Generalitat ha fet públic aquest dimarts que un altre dron ha permés el rescat a la platja de Guardamar del Segura d'una tortuga marina Caretta caretta, en perill d'extinció.

La Generalitat ha remarcat en un comunicat que el rescat ha tingut lloc "gràcies a una de les aeronaus no tripulades que ha desplegat aquest estiu l'administració autonòmica". L'equip de salvament de Guardamar va detectar un cos estrany flotant a 150 metres de la vora de la mar i, en enviar l'aeronau, es va constatar que es tractava d'una tortuga marina atrapada en una xarxa de pesca abandonada. Des del mateix dron es va llançar un avís als equips de socorrisme del municipi,i ràpidament es va procedir al rescat de l'animal.

Després de ser examinada pels veterinaris de l'Oceanogràfic, van traslladar la tortuga al centre de rehabilitació Arca de la Mar. Encara que evoluciona favorablement, abans de tornar a la mar haurà de recuperar-se dels greus danys al coll i les potes davanteres que li va provocar la xarxa.

Vint municipis disposen d'aeronaus no tripulades aquest estiu

Aquest estiu la Generalitat ha duplicat el nombre de drons de socorrisme i salvament d'aquest projecte pioner a Espanya. Vint municipis disposen d'aeronaus no tripulades que es coordinen amb els serveis de socorrisme i salvament de cada platja per a fer tasques de suport a la vigilància a la zona de bany i realitzar llançament de flotadors als banyistes en situacions de risc, recalquen des del departament que dirigeix Gabriela Bravo.

Aquest servei opera en sis municipis de la província de Castelló (Borriana, Vinaròs, Peníscola, Moncofa, Alcalà de Xivert i Orpesa), en sis de la de València (Cullera, Gandia, la Pobla de Farnals, Miramar, Piles i Alboraia), i en huit platges de la província d'Alacant (Altea, Benidorm, Dénia, Oriola, Santa Pola, Xàbia, Guardamar del Segura i el Campello).

També et pot interessar

stats