Les obres dels nous edificis de l’hospital d’Oriola començaran al final d’any i permetran guanyar 52 llits per a ingressos

Suposaran una inversió de 70 milions i acolliran l’hospital de dia, l’àrea de salut mental i l’àrea de cirurgia ambulatòria, entre altres serveis

Recreació dels dos edificis que s'annexionaran al hospital del Baix Segura d'Oriola
Recreació dels dos edificis que s'annexionaran a l'Hospital del Baix Segura d'Oriola / Conselleria de Sanitat

Dos nous edificis connectats amb l’hospital, les obres dels quals començaran aL final d’any, i que suposaran una inversió de 70 milions d’euros. És el projecte d’ampliació de l’Hospital del Baix Segura, que ha presentat aquest dimarts el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez.

Un dels edificis, el de la planta nord, que tindrà dues altures es destinarà a les consultes externes, l'hospital de dia, salut mental i la centralització de les instal·lacions elèctriques i d'aigua.

D'altra banda, l'edificació del sud tindrà una planta baixa i una altura. En aquest edifici se situaran les unitats de cirurgia major i menor ambulatòria, l’àrea d'endoscòpies i l’àrea d'hemodiàlisi. Aquest edifici s'ha situat pròxim al bloc quirúrgic, així com de la unitat de cures intensives (UCI) perquè estiga prop dels recursos assistencials.

Així mateix, el projecte contempla també una plataforma en la planta baixa que connecte i facilite els accessos exteriors als diferents edificis. A més, es reorganitzarà la parcel·la per a optimitzar la zona d'aparcament.

Com ha explicat el conseller, “un dels objectius principals d'aquesta ampliació és crear espais nous per a potenciar i millorar els serveis d'atenció ambulatòria d'aquest hospital”. En aquest sentit, les noves dependències permetran “alliberar espai per a augmentar la capacitat d'hospitalització”, com ha destacat.

Les obres de l’Hospital del Baix Segura s’han licitat per 69,4 milions d'euros, als quals s’afigen 758.170 euros de la redacció del projecte i de la direcció d'obra.

Un 40% de capacitat hospitalària

Mínguez ha explicat que “les obres d'ampliació augmentaran la capacitat i la superfície d'aquest hospital en un 40% més, la qual cosa ens permetrà millorar els serveis assistencials”. A més, “aquesta ampliació incrementarà en 52 llits la capacitat d’hospitalització”, ha afegit.

L'actual edifici de l'Hospital del Baix Segura té una superfície construïda de 36.300 metres quadrats, i després de les obres d'ampliació serà un centre hospitalari amb més de 50.000 metres quadrats de superfície en total, és a dir, la superfície s'amplia en 14.696 metres quadrats més, segons han detallat des de la Conselleria de Sanitat.

Centres de salut d’Oriola i de Guardamar del Segura

D'altra banda, el conseller de Sanitat ha anunciat que al setembre eixirà ja a licitació la redacció del projecte i direcció d'obra dels projectes d'ampliació del centre de salut Oriola Costa i del centre sanitari integrat de Guardamar del Segura.

Les obres d'ampliació del centre de salut Oriola Costa suposaran una inversió de 3,3 milions d'euros i consistiran en una ampliació del centre en 1.600 metres quadrats, cosa que permetrà doblar les consultes de medicina familiar i d'infermeria, així com afegir una nova consulta de pediatria.

D'altra banda, s'ampliaran els punts d'informació de recepció i crear nous serveis com una àrea d'atenció a la dona i noves consultes per al punt d'atenció continuada.

D'altra banda, les obres del Centre Sanitari Integrat de Guardamar del Segura, la inversió del qual ascendirà a dos milions d'euros, suposaran una ampliació del centre en 945 metres quadrats.

Amb aquestes obres es reorganitzaran les entrades al centre sanitari i es crearan cinc consultes de medicina de família i dues d'infermeria; i en pediatria, es crearà una de pediatria i una altra d'infermeria pediàtrica. Així mateix, el projecte incorpora una àrea de rehabilitació, una altra d'atenció a la dona i dues consultes noves per al punt d'atenció continuada.

També et pot interessar

stats