L'espera per a operar-se en els hospitals valencians és de 87 dies al juny, onze menys que en 2021

Cinc àrees sanitàries redueixen en més de vint dies el temps d'espera i les artroscòpies són les intervencions que més ràpid avancen

VÍDEO | Els hospitals valencians reprenen les operacions quirúrgiques que no requereixen ingrés en UCI
Una sanitària en un hospital / À Punt NTC

El temps d'espera per a sotmetre's a una intervenció quirúrgica als hospitals de la Comunitat Valenciana se situa al juny en 87 dies després de disminuir en onze respecte del mateix mes de l'any passat, segons un comunicat de la Generalitat difós aquest dilluns. L'espera també es redueix en l'últim mes, concretament dos dies menys que en maig d'enguany.

Hi destaquen cinc departaments de salut amb descensos per damunt dels vint dies en el temps d'espera: Alcoi (35 menys), General de València (30), Xàtiva-Ontinyent (29), Alacant-Sant Joan (28) i Sagunt (22).

Cinc àrees més registren al juny d'enguany temps d'espera quasi dos setmanes inferior que al juny de 2021, entre 12 i 14 dies menys: la Plana i Gandia (14), Elda (13) i Oriola (12).

La secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, destaca “l'esforç que s'està realitzant per a atendre els pacients amb més temps d'espera” i assenyala que la xifra dels que estan pendents d'una intervenció des de fa més de 180 dies "és la més baixa de tot l'any”.

En concret, els pacients que esperen entre 0 i 90 dies ascendeixen a 37.310, mentre que hi ha un total de 15.242 en espera entre 91 i 180 dies. Finalment, 10.371 estan pendents d'operació més de 180 dies.

Per tipus d'intervenció, destaquen les baixades en el temps d'espera per a una intervenció quirúrgica d'artroscòpia (27 dies menys al juny d'enguany respecte a 2021), i les adenoamigdalectomies (26 dies menys).

Sanitat recorda que la llista d'espera quirúrgica en cap cas afecta intervencions urgents, oncològiques i no demorables, que són ateses de manera preferent, segons les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats