La nova rectora de la UA aposta per la renovació generacional i la transformació digital

Amparo Navarro és la primera dona que dirigirà aquesta universitat en els seus 41 anys d'història.

La nova rectora de la UA aposta per la renovació generacional i la transformació digital
La nova rectora de la UA aposta per la renovació generacional i la transformació digital

La primera rectora en els 41 anys de història de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, ha explicat aquest dilluns a Les notícies del matí que la universitat necessita “iniciar una renovació generacional tant en els professorat com en el personal de serveis, rejovenir les plantilles, acabar amb la precarietat laboral i afrontar la transformació digital”, ha enumerat. Navarro ha defés també l'aposta per un finançament estructural “suficient” per a les universitats, però també vinculada als resultats dels centres i al treball que facen.

La nova rectora de la UA, que ja havia sigut la primera degana en la Facultat de Dret de la UA, ha parlat de la necessitat de retindre i també de captar talent. La nova responsable universitària ha dit que per a captar-lo hi ha diverses convocatòries públiques d'ajudes i ha afegit que cal garantir que els investigadors amb més projecció puguen desenvolupar la seua carrera al centre. Navarro, igualment, ha confirmat l'ubicació al campus de Sant Vicent del Raspeig del projecte Ellis, que impulsa Núria Oliver, vinculat a la investigació en intel·ligència artificial. La rectora, a més, confia en la capacitat d'Alacant d'atraure empreses innovadores.

Navarro assumeix el rectorat de la UA acompanyada d'un equip pràcticament renovat de catedràtics i professors amb àmplia trajectòria. Al llarg de l'entrevista ha defés l'aposta per la formació contínua que vaja més enllà de les titulacions, s'ha mostrat partidària que la UA tinga un grau de Medicina, com havia demanat el seu predecessor, i també de mantindre el foment del valencià a la ciutat. També ha recordat que sense ciència “no hi ha futur”.

“Cal normalitzar la presència de les dones en els àmbits de decisió”, ha remarcat. Navarro valora la normalització que suposa que les dones arriben als llocs de responsabilitat.

També et pot interessar

stats