Nou cuiners competixen en la tercera edició del Concurs Allipebre de Catarroja
L'objectiu és una reinvenció d'este plat tan típic de l'Albufera
Este dilluns 24 de novembre el port de Catarroja ha acollit la tercera edició del Concurs Allipebre, en el qual participen nou cuiners professionals de la Comunitat Valenciana. Tots fan una reinvenció d'este plat tan típic de l'Albufera.
Tot i el fort vent que ha bufat tot el matí, els cuiners han acabat les seues propostes per a presentar al jurat. Hi ha propostes creatives, innovadores de tota classe, amb l'objectiu de reivindicar l'allipebre. Després del veredicte, comença la degustació de diversos plats, com l'esgarradet, arròs i per descomptat, el protagonista del dia: l'allipebre.
Amb este plat de la nostra gastronomia busquen "reinventar-se", segons ha contat German Carrizo, president del Concurs. "El més important és tindre molt clar quin és l'original per poder vore cap a on va la creativitat", ha afirmat.
Una de les participants ha sigut Eva Davó, de La Cuina de Ruzafa, que ha dit que li encanta parlar de cuina tradicional, "perquè cal fer-la valdre i recuperar receptes", però "és veritat que per arribar a un públic més jove cal pegar-li una volta". Antonio Quiles, del restaurant Culla 7, ha combinat productes de la terra: carabassa, llavoretes, botifarra, tot en un ravioli, una peça quadrada de pasta de farina farcida d'anguila.