NOSUM, el test ràpid que detecta l'èxtasi líquid en la beguda

El dispositiu ja està en proves i pretén evitar l'ús d'aquesta droga, que anul·la la voluntat de les víctimes, la gran majoria, dones

Estudiants universitàries provant el test NOSUM
Estudiants universitàries proven el test NOSUM / Proyecto NOSUM (@proyecto_nosum)

Un nou projecte de l'Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) de València prepara un kit ràpid, fiable i reutilitzable per a detectar en les begudes l'èxtasi líquid.

NOSUM, que així l'han anomenat, està en fase de proves i té com a objectiu protegir les víctimes d'aquesta droga, que anul·la la voluntat i facilita als agressors cometre delictes. Els casos de submissió química denunciats, que afecten principalment dones, s'han incrementat considerablement en els últims anys.

Segons explica la Generalitat, que col·labora amb el projecte a través de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), aquestes dates "evidencien la necessitat i l'interés per trobar tecnologies de detecció més fiables que acaben amb la impunitat i dissuadisquen el seu ús".

Instruccions de l'ús del kit NOSUM
Instruccions de l'ús del kit NOSUM / Proyecto NOSUM (@proyecto_nosum)

D'aquesta manera, NOSUM es diferencia d'altres tests del mercat perquè soluciona els problemes que donaven la falta d'estabilitat a la llum, els canvis de color poc clars o l'ús d'àcids forts, cosa que atorga així major fiabilitat a la prova.

El kit, que funciona tant amb destil·lats alcohòlics, refrescos i una combinació dels dos, consta d'un recipient menut que conté el sensor químic i, mitjançant un simple moviment, és capaç de prendre una mostra de la beguda i analitzar-la de forma gairebé immediata. Si està contaminada, el color del sensor canviarà de groc pàl·lid a roig, mentre que, en cas contrari, podrà continuar consumint-se amb tranquil·litat. A més, el dispositiu pot reutilitzar-se sempre que no registre un positiu, la qual cosa n'eleva la portabilitat i usabilitat.

Es preveu que el test isca d'ací a poc temps al mercat, tan prompte com es tinga un pla de negocis validat, clients primerencs i capitalització adequats per a garantir la viabilitat empresarial.

També et pot interessar

stats