Les denúncies de violacions augmenten un 24% enguany a la Comunitat Valenciana

A les ciutats de València i Alacant s'han registrat 39 i 23 del total de 170 denúncies, un increment per damunt de la mitjana valenciana

VTR VIOLACIONS
Imatge d'arxiu d'una pancarta en una manifestació feminista / À Punt NTC

Els delictes contra la indemnitat sexual –els que atempten contra el dret de les persones a rebutjar de manera lliure i conscientment un acte sexual no desitjat, així com el dret de menors i persones amb diversitat funcional a no sofrir danys en l'àmbit sexual– han crescut entre els mesos de gener i setembre d'enguany un 41,5% a la Comunitat Valenciana. En total s'han registrat 1.623 denúncies, de les quals 170 van ser per violacions. Açò suposa un increment del 24,1% respecte del mateix període de 2020.

Els dos municipis valencians on s'han denunciat més violacions en aquest període de temps han sigut les ciutats de València i Alacant. Al Cap i Casal s'han registrat 39 denúncies, un augment del 25,9% respecte dels tres primers trimestres de l'any passat. A la capital de l'Alacantí se n'han notificades 23, un increment del 35% respecte del mateix període de 2020.

Aquestes dades es desprenen del balanç de criminalitat que aquesta setmana ha fet públic el Ministeri de l'Interior, que xifra en 12.638 el total de delictes sexuals denunciats a Espanya i coneguts per les forces de seguretat entre gener i setembre, dels quals 1.601 van ser violacions.

En l'informe Interior destaca que "l'increment dels delictes contra la llibertat i indemnitat sexual ha de posar-se en relació amb les actives polítiques que han provocat una disposició més gran de les víctimes a denunciar aquests delictes".

D'aquesta manera, s'han reduït els "nivells d'infradenúncia" que poden existir en aquests delictes, ha destacat el departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska.

Si es té en compte el total de delictes d'agressió sexual, només a Navarra i La Rioja s'ha registrat un descens, del 5 i del 7,4% respectivament. Els increments més grans en els fets denunciats s'han donat a Cantàbria (56,1%), a Aragó (53,6%) i la Comunitat Valenciana (41,5%).

També et pot interessar

stats