La llei del "Només sí és sí" avança en el Congrés després de superar el rebuig del PP i Vox

El PSOE esmenarà la llei per a caminar cap a l'abolició de la prostitució, encara que no hi haja acord 

Imatge d'arxiu d'una mobilització de la Coordinadora Feminista de València en protesta contra la violència masclista
Imatge d'arxiu d'una mobilització de la Coordinadora Feminista de València, en protesta contra la violència masclista / À Punt NTC

El PP i Vox s'han quedat a soles en el ple del Congrés dels Diputats defensant sengles esmenes a la totalitat a la coneguda com a llei del "Nomes sí és sí". Una norma que inicia ara el camí parlamentari que defensa la majoria de la cambra com un avanç feminista en defensa de les víctimes.

Malgrat el suport majoritari a la tramitació d'un projecte en què han treballat els ministeris d'Igualtat i de Justícia, molts portaveus han avançat que l'esmenaran en profunditat. De fet, el PSOE ha avisat que ho farà per a caminar cap a l'abolició de la prostitució, encara que no hi haja acord sobre el cas.

L'esmena del PP ha quedat rebutjada amb 244 vots en contra, 91 a favor i 12 abstencions, mentre que la de Vox ha tingut 205 vots en contra, 55 a favor i 88 abstencions.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha pujat a la tribuna a defensar el projecte de llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, que, ha assegurat, busca trencar el silenci de les víctimes: "Aquest govern, aquest Estat, us creu. I aquesta llei és només el començament. El futur és feminista, només sí és sí".

La norma reforma el Codi Penal perquè el consentiment exprés siga clau en jutjar els delictes sexuals i per a esborrar la distinció entre abús i agressió sexual. Reconeix, a més, nous drets a les víctimes i avança en la lluita contra l'explotació sexual castigant a qui exercisca proxenetisme "no coactiu" (no violent) o es beneficie del lloguer de pisos o prostíbuls.

També et pot interessar

stats