Reuneixen més de 100.000 firmes i 50 testimonis per a parar els abusos per submissió química

Les firmants demanen al Ministeri de Justícia mesures específiques contra aquest delicte i un protocol unificat per al col·lectiu mèdic i la judicatura

Un 30% de les agressions sexuals contra les dones es produeix per submissió química / À Punt NTC

En un 30% de les agressions sexuals contra les dones hi ha indicadors de submissió química; és a dir: l'ús de substàncies que anul·len la voluntat de la persona, segons un informe de l'Hospital Clínic de Barcelona, centre de referència en aquesta matèria. Un percentatge que puja fins al 55% només en el grup de dones menors de 25 anys. 

Les unitats de sexualitat dels hospitals valencians constaten aquesta realitat, perquè les víctimes comencen a acudir a les consultes especialitzades. Marta Ascenció n'és una, i ha aportat el seu cas a una campanya amb més de 50 testimonis que dues dones activistes i víctimes han presentat aquest dimecres al Ministeri de Justícia, junt amb el lliurament de més de 100.000 firmes que reclamen mesures específiques contra aquest delicte. 

Mónica Moner, treballadora a la unitat de salut sexual de l’Hospital Malva-rosa, ha assegurat que moltes acudeixen amb vergonya i no saben què els hi ha passat. Per això, els hospitals tenen un protocol de recollida de mostres en cas de sospita, on es recomana acudir amb rapidesa perquè les substàncies utilitzades desapareixen del cos al cap de poques hores.

Les xifres dels organismes que registren aquestes agressions han constatat un increment de casos on alguna droga que genera submissió hi ha estat present: l'agressió comença quan l'home posa la substància química a la copa de la víctima, un fet que ha obligat a canviar la manera d'eixir del col·lectiu de dones més joves. Moltes reconeixen que no solten la seua copa fins que no se l’acaben, i en cas de perdre-la de vista, ja no la busquen. 

Amb la petició d’aquest dimecres, també es denuncia la facilitat per aconseguir al carrer aquestes drogues que generen l'anul·lació de la voluntat, com ara l'èxtasi líquid. Les firmants demanen un protocol unificat per al col·lectiu mèdic i la judicatura, per a evitar confusions jurídiques. L'objectiu és que s'aborden de manera integral aquests delictes per a no donar, afirmen, carta blanca als violadors.

També et pot interessar

stats