La normalització dels vapejadors, un perill per a la salut dels joves

En Internet ja es venen dissenys de cigarrets electrònics per a xiquets de 9 a 11 anys

Imatge d'un web d'Internet en què s'ofereixen vapejadors infantils

Un vídeo viral en Internet mostra com a una xiqueta li regalen catorze cigarrets electrònics d’un sol ús per la comunió. Això és una mostra d’una realitat que està fent alçar la veu a col·lectius de professionals de la salut sobre les possibles conseqüències per a la salut i la introducció al tabac dels més joves.

À Punt Notícies ha eixit al carrer a demanar opinions, com la d'un jove que afirma que “els pares tenen el vapeig més normalitzat i no veuen preocupant que els fills vapegen, però s'alarmen molt si fumen”. De fet, els dissenys són la prova que xiquetes i xiquetes de nou a onze anys ja són públic objectiu de la indústria. Intenten captar-los amb dispositius en forma de joguet. Molts presenten personatges de programes de televisió, pel·lícules i videojocs. 

Les dades clares: quasi la meitat dels joves de 14 a 18 anys reconeix que han vapejat i els farmacèutics alerten que és una porta d'iniciació al tabac. 

No en recomanen per a deixar de fumar i no volen que entren a les farmàcies. El sector dels cigarrets electrònics denuncia una persecució que, assegura, respon a interessos econòmics. “En el moment que un laboratori farmacèutic perd clients en els sistemes de deshabituació tabàquica, cal carregar contra el vapeig”, denuncia el propietari d’un establiment tabaquer.

El sector diu que no en venen a menors i defenen el seu ús a fi que les persones majors d'edat abandonen el tabac.

També et pot interessar

stats