Avacu denúncia l'accés "fàcil" dels joves a vaporitzadors

L'Associació de Consumidors ha presentat un escrit al Ministeri de Consum per a denunciar la situació

La venda de vaporitzadors està prohibida a menors de 18 anys
La venda de vaporitzadors està prohibida a menors de 18 anys

L'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) ha denunciat davant el Ministeri de Consum l'accés "fàcil i senzill" dels joves a vaporitzadors i altres productes relacionats amb el tabac que es troben disponibles a la venda en màquines expenedores, algunes situades enfront d'instituts i col·legis.

"Ens sorprén que aquests productes, la venda dels quals està prohibida als menors de 18 anys, estan accessibles a tots els públics i poden comprar-se en l'actualitat sense cap mena de control", ha afirmat l'associació.

L'entitat va enviar sengles escrits al Ministeri de Consum i a la Direcció General de Consum per a fer-los coneixedors d'aquesta situació i on s'advertia també que l'etiquetatge d'algun d'aquests vapejadors presentava unes certes irregularitats, com era el cas d'errors en l'idioma.

Avacu entén que, en tractar-se de productes la venda dels quals està prohibida a menors de 18 anys, no haurien d'estar disponibles en aquesta mena de màquines a les quals pot tindre accés sense cap mena de control qualsevol persona, independentment de l'edat que tinga.

Encara que alguns d'aquests vaporitzadors no inclouen nicotina en els ingredients, la seua venda continua estant prohibida a menors i no es recomana l'ús en els joves pels possibles riscos que pot comportar consumir-los.

També et pot interessar

stats