Noranta espais a l’aire lliure reforcen la vigilància per les restriccions anti-Covid en Setmana Santa

La Generalitat i cinquanta municipis organitzen dispositius especials en espais naturals on es concentraran fins a 700.000 persones aquests dies. 

La glorieta dels paellers del parc natural de la Font Roja, a Alcoi, en una imatge d'arxiu
Una de les zones recreatives habilitada en el parc natural de la Font Roja, a Alcoi, en una imatge d'arxiu / Facebook Parc Natural Carrascal de la Font Roja

Les forces de seguretat reforçaran la vigilància en més de noranta punts d’especial risc del nostre territori durant aquesta Setmana Santa. Es tracta d’espais naturals de cinquanta municipis que tenen àrees recreatives on s’espera una afluència important de visitants els dies festius. 

Per a supervisar el compliment de les restriccions de la pandèmia, en aquests espais es destinaran el 65% dels efectius de la Policia Autonòmica, segons ha anunciat aquest dimarts la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, representants de la Delegació del govern espanyol, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i responsables policials. 

Prop de 700.000 visitants previstos

La Generalitat estima que es concentraran al voltant de 700.000 persones en 52 àrees recreatives, 19 parcs naturals i quatre zones d’acampada distribuïdes en una cinquantena de poblacions. Tots ells són espais naturals que tradicionalment concentren nombroses persones durant la Pasqua, per això la Generalitat instarà les poblacions afectades que convoquen les juntes locals de seguretat per a coordinar el dispositiu especial de vigilància d’aquestes zones. 

El 65% dels efectius de la Policia Autonòmica, en diferents torns, supervisaran el compliment de les mesures per a previndre contagis de coronavirus i, a més, participaran en el dispositiu de prevenció dels incendis forestals, segons ha detallat la consellera de Justícia. Tot i aquest dispositiu especial de vigilància, Gabriela Bravo ha fet una crida a la responsabilitat en el compliment de les restriccions de la pandèmia. 

“Podem divertir-nos, fer activitats aquests dies als espais naturals, però sempre des de la responsabilitat individual”, advertia Bravo, que ha encoratjat la ciutadania a mantindre la baixa taxa de contagis que presenta la Comunitat Valenciana els últims dies, a pesar que està pujant suaument la proporció de contagis. La Generalitat també iniciarà una campanya de concienciació. 

Mig miler de dispositius per al tancament perimetral

Pel que fa al control del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, 10.000 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil comprovaran a les estacions d’autobusos, de trens i de llocs on es puga concentrar la gent el compliment de les mesures anti-Covid, com ha detallat el subdelegat del govern espanyol, Rafael Rubio. Hi haurà mig miler de dispositius de control de Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. 

Municipis turístics com Benidorm o Gandia també disposaran d'un dispositiu especial, com ha advertit Rubio.

També et pot interessar

stats