La Comunitat Valenciana es blinda per a evitar l'entrada als turistes espanyols

Prop de 10.000 policies en 500 controls vigilen el tancament perimetral per a la vacances de Setmana Santa i Pasqua.

Control de trànsit de la Guàrdia Civil
Guàrdies civils de trànsit munten un control de carretera / Fernando Villar (Efe)

Prop de 10.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, distribuïts en 500 controls de la Guàrdia Civil en carreteres secundàries i principals, formen part del dispositiu especial de Setmana Santa disposat per a controlar el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana des d'aquest divendres i fins al pròxim 12 d'abril. L'operació especial té com a objectiu que es complisquen les normes sanitàries enfront de la Covid-19 i evitar la propagació del virus. Per contra, sí que podran arribar per aire als aeroports valencians els turistes estrangers.

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha presidit aquest divendres la reunió de coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i les tres subdelegacions per a abordar aquest dispositiu especial. Després de la reunió, Gloria Calero ha anunciat el reforç durant la Pasqua de la presència policial a les carreteres valencianes.

A més, la Policia Nacional farà controls de trànsit en els accessos a zones turístiques, tant d'interior com de costa, i en les estacions d'AVE i Renfe, autobusos i els aeroports d'Alacant i Manises.

La delegada ha recordat que les mesures restrictives només pretenen “salvar vides” i ha subratllat que "no podem consentir que la gent insolidària continue perjudicant la gran majoria, que està complint les normes".

També et pot interessar

stats