La Comunitat Valenciana encara la Setmana Santa amb el 60% dels hotels tancats

Segons l’Agència Valenciana de Turisme, els establiments d’interior fregaran la plena ocupació, continuant la tendència iniciada a l’estiu. 

La Torre d'en Doménec a la Plana Alta
La Torre d'en Doménec a la Plana Alta / Ajuntament de la Torre d'en Doménec
Albert Alonso
Rosa Mateu
À Punt
Mayte Aparisi @apunt_media
29 de març 2021 - 06:30

La Setmana Santa és un dels moments clau de l'any per a polsar la marxa de l'activitat turística. Enguany la pandèmia continua modificant la realitat que havíem conegut fins ara i ens deixa xifres d'ocupació discretes en una oferta hotelera reduïda per la crisi sociosanitària. Dels 809 hotels repartits al territori valencià, només 326 estaran oberts durant els pròxims dies festius. Això representa el 40% del tota, segons les xifres facilitades a À Punt per Javier Vallés, vicepresident de la patronal hotelera valenciana Hosbec.

La mancança, de reserves a la Comunitat Valenciana ja s'ha fet notar aquest cap de setmana. Els visitants d'altres comunitats no poden vindre pel tancament perimetral i el turisme estranger, que té més fàcil l'arribada, tampoc acaba de decidir-se. Localitats com Gandia o Dénia registren una presència mínima de viatgers. Una situació que contrasta amb la dels anys abans de la pandèmia, quan per aquestes dates, l'ocupació fregava el 90%.

Bones previsions per al turisme d’interior

El que aguantarà millor la Setmana Santa serà l’interior, que acusa menys la falta del turisme estranger i la visita dels turistes nacionals a la seua segona residencia. A hores d'ara, la previsió d'ocupació hotelera a l'interior de la Comunitat frega el 60%, però el sector confia que serà molt superior i fregarà el 100%, tenint en compte que moltes de les reserves no arriben fins a l'últim moment. 

En canvi, les previsions són molt menys optimistes a la costa, on l'ocupació s'acosta al 40%. Tot i que l'oferta hotelera s'ha incrementat, segons reconeix la patronal Hosbec, només a la província de València, la meitat dels hotels estan tancats. Dels 265 establiments que hi ha, només 140 acolliran turistes els pròxims dies. 

Segons han explicat a À Punt fonts de l’Agència Valenciana de Turisme, els valencians i les valencianes han canviat els seus hàbits des que va començar la pandèmia, "després de la quarantena, i per no poder eixir de la Comunitat, ara el que busquen són espais oberts, prop de la natura. I tot açò també ha tingut avantatges, moltes persones estan redescobrint la seua terra, els pobles de l’interior i els espais naturals".

Reunió de Colomer amb el Consell Sectorial de Turisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, es reunirà aquest dimarts amb el Consell Sectorial de Turisme del Ministeri de Turisme, reunió a la qual assistirà la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, i els màxims representants de turisme de les diferents autonomies. 

Segons han confirmat a À Punt fonts de l’Agència Valenciana de Turisme, Colomer traslladarà la petició del sector -que ve de llarg- que els espanyols puguen viatjar entre les comunitats autònomes acreditant que estan lliures de Covid. Una mesura que no arribarà a temps per a salvar la Setmana Santa, però que és important per al sector. 

En aquesta reunió, el Consell Sectorial de Turisme abordarà principalment dues qüestions: els programa dels plans de sostenibilitat turística en destinacions per a 2021 i el finançament, fons econòmics i programes que siguen receptors dels fons europeus Next Generation. 

També et pot interessar

stats