Tendència ascendent de la incidència acumulada a set dies a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dilluns 87 nous casos de coronavirus i 10 defuncions.

Passeig marítim de València aquest cap de setmana
Imatge d'arxiu del passeig marítim de València / À Punt NTC

La incidència acumulada a 7 dies puja a la Comunitat Valenciana. Dels 11,89 casos per cada 100.000 habitants detectats el divendres s'ha passat aquest dilluns a 15,17 casos, un 3,28 més en només tres dies. De fet, des de dimarts de la setmana passada, moment en què les xifres van tocar sòl amb 10,47 casos, la tendència és ascendent.

Aquesta és una situació sobre la qual les autoritats sanitàries s'han pronunciat, ja que és un dels principals indicadors pels quals s'estava alertant d'un "canvi de tendència a l'alça". La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va advertir d'aquesta situació al territori espanyol la setmana passada i va demanar màxima "precaució".

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dilluns 87 nous casos de coronavirus, 70 menys que ahir, moment en què es van notificar 157 contagis. També s'han registrat 13 defuncions, 6 més que dissabte, tot i que cap en residències.

D'altra banda, els hospitals valencians tenen ara mateix 446 persones ingressades. Quant a les unitats de cures intensives, hi ha 102 persones sota vigilància, 2 més que divendres: 6 a Castelló, 45 a Alacant i 51 a València.

Sanitat també ha informat que hi ha 3.314 casos actius a la Comunitat Valenciana, fet que suposa un 0,84% del total de positius, 3 dècimes més que divendres. A més, s'han registrat 5 nous brots des de l'última actualització, tots d'origen social.

La situació en les residències

Des de l'última actualització, els casos positius en residències de majors s'han reduït a 3. També s'ha notificat 1 cas en centres de menors de la província de València i cap en centres de diversitat funcional. No obstant això, es trenca la tendència de la setmana passada, ja que el divendres per segon dia consecutiu els geriàtrics no van comunicar cap positiu ni defuncions mentre que aquest dilluns s'han notificat 11 nous positius entre residents.

Per últim, la Comunitat Valenciana ha administrat un total de 737.283 dosis de la vacuna contra el coronavirus: 88.377 a Castelló, 260.818 a Alacant i 388.088 a València. Han rebut les dues dosis 245.952 persones.

També et pot interessar

stats