La pressió hospitalària es manté a la baixa, amb 450 persones ingressades i 100 a les UCI

La Comunitat Valenciana ha registrat 190 contagis i 10 defuncions per coronavirus en l’últim dia. 

Evolució de les hospitalitzacions per Covid-19 en 2021
Evolució de les hospitalitzacions per Covid-19 el 2021 / À Punt NTC

La tendència positiva de la corba de la tercera onada ha permés que, progressivament, baixe la pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana, que va arribar a viure “moments de tensió” a final de gener, segons va apuntar la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

Hui dia hi ha 450 persones ingressades en els hospitals valencians, de les quals 100 es troben en vigilància intensiva. Tot i que aquest indicador epidemiològic ha registrat xicotetes pujades i baixades en les últimes setmanes, ara per ara es manté a la baixa, amb 50 malalts menys que fa set dies tant en planta com en les unitats de cures intensives. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 190 contagis i 10 defuncions per coronavirus en les últimes 24 hores. Així, el nombre de persones que s’han contagiat des de l’inici de la crisi sanitària s’eleva fins a 384.879 i les que n’han mort fins a 7.117. 

Pel que fa als casos actius, després de registrar una davalla continuada des del 27 de gener, quan es va registrar el pic amb 72.036 malalts de coronavirus, aquest indicador ha començat a estancar-se aquesta setmana. En aquests moments hi ha 3.230 persones positives en Covid-19, només tres més que dijous passat. 

Les residències no sumen contagis ni morts per segon dia consecutiu

La disminució dels contagis juntament amb la fase completa de vacunació en la majoria de residències de persones majors té ja el seu impacte en les xifres diàries. Per segon dia consecutiu, els geriàtrics no han comunicat cap positiu ni defunció per coronavirus.

Amb això, quatre residències tenen algun cas de coronavirus, de les quals només dos es troben en vigilància activa de control sanitari.   

També et pot interessar

stats