Sanitat amplia la vacunació amb AstraZeneca fins als 65 anys

Així ho ha anunciat la ministra Carolina Darias després del Consell Interterritorial d’aquest dilluns.

Vacunació Astra Zeneca
Vacunació de docents amb AstraZeneca / Jorge Gil / Europa Press

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per anunciar que vacunaran amb AstraZeneca persones de 55 a 65 anys.  Darias ha explicat que s'ha arribat a un acord entre el Ministeri i les autonomies per a ampliar la franja de vacunació.

La ministra ha detallat que des de dimecres vacunaran de manera simultània amb AstraZeneca persones entre 55 i 65 anys, i persones de col·lectius essencials que van quedar pendents. Aquesta ampliació del grup de vacunació estarà subjecta, això sí, a la “disponibilitat de vacunes”.

300.000 dosis de Janssen per al mes d'abril 

Amb tot, la vacuna de Janssen (l'última a ser aprovada per l'EMA i la Unió Europea) previsiblement arribarà a Espanya a partir del 15 d’abril, probablement al voltant del 18 o 19 d’abril. Aquesta primera fase tindrà dues entregues, cadascuna de 150.000 dosis; per tant, en total seran 300.000 dosis per al mes d'abril. La ministra de Sanitat també ha anunciat que al maig es preveuen 1,3 milions de dosis de Janssen i al juny, 3,9 milions aproximadament. Com que serà “només una dosi, una sola punxada”, ha apuntat Darias, permetrà fer un “salt important”. També ha dit que s’està treballant com incloure aquesta vacuna en l’estratègia de vacunació actual. 

Quant a la vacuna de Sputnik, que la consellera de Sanitat Ana Barceló havia demanat aquest dilluns incorporar al pla de vacunació, la ministra de Sanitat ha explicat que primer ha de tindre la garantia de l’Agència Europea del Medicament i el vistiplau de la Comissió Europea. 

Canvi en la tendència i màxima “precaució”

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, també ha posat el focus en les “preocupants” dades que s’estan registrant a Espanya. “Hi ha dades que apunten a un canvi de tendència”, ha dit, i ha emfatitzat que, quan la incidència acumulada a set dies està per damunt de la de catorze, cal tindre “màxima precaució”.

També ha recordat que, a pesar que es van prendre unes mesures coordinades per Setmana Santa, són “de mínimes”, és a dir, que les autoritats competents podrien adoptar altres mesures “més restrictives". “El virus no està derrocat. Està al nostre abast evitar un repunt i una quarta onada”, ha afegit i ha fet una nova crida a la prudència i la responsabilitat. 

També et pot interessar

stats