El negoci de les consignes d'equipatges es dispara a les grans ciutats
Amb la pandèmia, Adif va tancar les consignes a les estacions i, des d'aleshores, els viatgers han de recórrer a empreses privades
Les vacances són, per a la gran majoria, sinònim de viatjar. I viatjar implica fer i portar maletes. Grans o xicotetes, estes inseparables companyes de viatge acaben convertint-se per a molts en un vertader maldecap. Especialment quan, per diferents raons, no tenim on deixar-les i ens toca carregar amb elles.
Abans, la solució ideal estava a les consignes de les estacions de tren, però amb la covid, Adif va decidir tancar este servici i, des d’aleshores, no l’ha tornat a obrir.
La decisió va afectar les principals estacions de ferrocarril del país, com ara l’estació d’Atocha, a Madrid; la de Joaquim Sorolla, a València; o la de Santa Justa, a Sevilla, entre d’altres.
És per això que, des de la pandèmia, molts viatgers han hagut de recórrer a empreses que ofereixen lockers o consignes privades. Tot i que sovint són més cares i quasi dupliquen la tarifa que tenia Adif, el negoci de les consignes d’equipatge no deixa de créixer, especialment a les grans ciutats. Un fenomen afavorit també per l'auge dels pisos turístics i el turisme de creuers. Només a València podem trobar més de 25 locals que ofereixen este servici.
Entre els motius del ràpid creixement, destaquen la facilitat a l’hora de fer la reserva des de la pàgina web, la comoditat i automatització del servici i la seguretat en el pagament que ofereixen estes empreses.
“He tardat 30 segons a reservar amb un codi QR; més fàcil, impossible”, assegura un turista d’un creuer que ha hagut de deixar les maletes a una d’estes consignes mentre feia temps fins que eixira el tren. Un altre turista italià explica que només hi deixen les maletes més pesades.
Ubicació estratègica i preus assequibles
Un altre dels punts forts d’este servici és la ubicació de les consignes en punts neuràlgics de la ciutat: prop de la platja, al centre o al costat de les estacions de tren, aprofitant precisament que Adif ja no n'ofereix.
Els preus oscil·len entre els 4 i els 13 euros, depenent de la capacitat de la consigna. Un servei que no només utilitzen els turistes, sinó també els locals, ja que és ideal per a deixar el casc de la moto, les bosses de la compra o les claus del cotxe i passejar per la ciutat o anar a dinar sense haver de carregar res.
Sens dubte, un negoci rendible i en auge per a unes empreses que, a l’agost, fan precisament açò: l’agost.