Nova condemna a una filial de Ryanair per cobrar suplement per les maletes de mà

El jutjat d'Instrucció número 4 de València marca una indemnització de 200 euros i obliga la companyia a pagar les costes

Cues a l'aeroport de València per la vaga de Ryanair aquest dijous
Cues a l'aeroport de València per la vaga de Ryanair, en arxiu / À Punt NTC

El jutjat d'Instrucció número 4 de València ha donat la raó a un particular en la seua demanda contra Laudamotion, filial de Ryanair, a la qual condemna al pagament de 200 euros, més l'interés legal des de demanda, amb expressa imposició de costes "per temeritat". La sentència és del 2 de setembre del 2022 i els fets es remunten a desembre del 2021 en un viatge entre València i Viena. El demanant ja va guanyar una demanda pel mateix motiu contra la mateixa filial de l'aerolínia irlandesa a la fi de l'any passat per un viatge familiar, igual que en aquest cas.

Tampoc no és la primera sentència a Espanya contra Ryanair pel mateix motiu. El novembre de l'any passat, de fet, el jutjat mercantil número 13 de Madrid va condemnar Ryanair a tornar el suplement de 20 euros que va cobrar a una passatgera que viatjava en tarifa estàndard amb una maleta de mà i la seua bossa personal, en entendre que va ser una mesura "abusiva", perquè l'equipatge es podia dur a la cabina. Ryanair va anunciar que cobraria el novembre del 2018 per l'equipatge de mà de menys de deu quilos. El servei fins a aquell moment era gratuït.

El jutjat detalla que la companya va obligar el demandant a pagar 25 euros de suplement per portar una maleta de deu quilos i no disposar de tarifa priority, que és l'única que permet als viatgers portar dues peces d'equipatge, una de xicotetes dimensions i una altra de menys de deu quilos. Però el jutjat deixa clar que aquest cobrament no va ser correcte i condemna Laudamotion a retornar les quantitats corresponents "al suplement que els va fer abonar en el moment de l'embarcament pel simple fet de portar un equipatge de mà, malgrat tractar-se d'una maleta que, per dimensions i pes, podia ser perfectament transportada en cabina". La sentència és ferma.

També et pot interessar

stats