Morella dona suport al veïnat afectat i rebutja el projecte de MAT de Forestalia

L'alcalde insta els afectats a no firmar cap acord, ja que considera que el projecte d'una línia de molt alta tensió des d’Aragó fins a Morella és "injustificable i inassumible pel territori"

Veïnat afectat per la MAT de Morella / À Punt NTC

L'Ajuntament de Morella dona suport als veïns que rebutgen el projecte de les línies de molt alta tensió (MAT) de Forestalia. Aquesta empresa ha fet arribar als propietaris de les finques unes cartes amb una proposta econòmica d'acord.

Així, en les diferents reunions amb els propietaris i altres ajuntaments, com el de Cinctorres, es considera que aquestes cartes són "una falta de respecte i se sumen als greuges ja fets per part de l'empresa amb projectes i propostes no assumibles pel territori ni mediambientalment ni socialment".

Des del consistori indiquen que cal recordar que, fins i tot, aquesta empresa ha intentat "fer canvis substancials del projecte sense tindre cap classe de publicació ni transparència". L'últim d'aquests canvis té una afecció molt més severa en el seu últim tram dins del terme municipal de Morella.

Per això l'Ajuntament mostra el seu rebuig de nou com ja va fer des de l'inici d'aquest procés presentant al·legacions, que afecten directament habitatges del terme municipal, "cosa que nega i amaga l'empresa Forestalia".

L'Ajuntament de Morella i el veïnat rebutgen el projecte

La proposta que aquesta ha fet arribar als veïns no s'ha publicat ni aprovat per cap departament tècnic de l'administració pública. D'aquesta manera, tant el veïnat com l'Ajuntament rebutgen el projecte i així ho han fet saber en les al·legacions presentades i en les reunions mantingudes amb la Generalitat i el govern central.

D'aquesta manera, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que "rebutgem tant el projecte de la línia de molt alta tensió de Forestalia com la seua manera d'actuar amb falta d'informació i transparència tant als propietaris com ajuntaments".

L'edil ha explicat que "han sigut els propietaris els que ens han fet saber que els arribaven les cartes amb una proposta d'acord poc clara i sense aprovar-se i publicar-se en cap administració pública".

Finalment, ha volgut "instar les persones afectades a no firmar cap acord, ja que es considera un projecte inassumible pel territori i els donem suport perquè s'han sentit agredits amb la manera de procedir d'aquesta empresa".

També et pot interessar

stats