Avancen les obres de la línia de molt alta tensió entre Morella i Almassora amb el rebuig dels pobles afectats

Alcaldes i alcaldesses de tots els colors polítics anuncien accions per tal d’evitar les obres

Obres de construcció de la MAT entre Morella i Almassora / À Punt NTC

El projecte de la polèmica línia de molt alta tensió (MAT) entre Morella (Ports) i Almassora (Planta Alta) avança lentament amb l’oposició frontal d’una part important dels dèsset municipis afectats per aquesta infraestructura. 

Les obres van començar l’abril passat amb l’obertura de pistes i el desbrossament de les parcel·les on s’instal·laran les torres de fins a cinquanta metres d’alt. En aquesta segona fase s’està abocant el formigó. Cada suport té una base de tres metres de profunditat aproximadament on s’injecta el morter. 

Les poblacions més perjudicades són Atzeneta del Maestrat, Borriol, Sant Joan de Moró o Vilafamés. Denuncien que les seues nombroses al·legacions no han sigut escoltades. 

“Açò no és qüestió d’al·legacions, és qüestió de voluntat”, declara Héctor Ramos, alcalde de Borriol. “Es carregaran un territori i la forma de vida i de treball de gent que fa molts anys que viu a la seua casa”. Per la seua part, Santiago Agustina, alcalde d’Atzeneta del Maestrat assegura que posaran fi a part de la fauna i la flora.

Altres poblacions com Benassal han pogut aconseguir la rectificació d’una part del traçat original. Una part dels alcaldes i alcaldesses de tots els colors polítics es manifesten decebuts amb les obres de la MAT i anuncien accions per tal d’evitar l’obra.

“Fins on puguem intentarem parar aquesta monstruositat”, declara Agustina. L’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, diu que ningú està satisfet amb el pas de la MAT, perquè “és un impacte visual molt fort”.

De Morella fins a la Torre d’en Besora s’han de posar els fonaments de setanta suports per a les torres d’alta tensió. De moment se n’han acabat nou i Red Eléctrica espera tindre'n finalitzades 28 per a final de desembre.

També et pot interessar

stats