Comencen les obres de la línia de molt alta tensió entre Morella i Almassora

Les obres, a les quals s’oposen la major part dels municipis afectats, han començat amb el tram comprés entre Morella i la Torre d’en Besora

S'inicien les obres de la línia de molt alta tensió entre Morella i Almassora, amb l'oposició de la major part dels municipis afectats / À Punt NTC

Comencen les obres de la polèmica línia de molt alta tensió (coneguda com a MAT) que anirà des de Morella (Ports) a Almassora (Plana Alta), tal com ha comunicat Red Eléctrica de España als dèsset termes municipals per on passarà, la majoria en contra del projecte. 

El primer tram en el qual s'està actuant és el comprés entre Morella i la Torre d'en Besora, on s’ha començat amb l'obertura de pistes forestals de quatre metres d’amplària i el desbrossament de les parcel·les on s'han d'instal·lar cadascuna de les torres elèctriques de cinquanta metres d'alt. El següent pas serà que hi entren els camions formigonera per a fer la cimentació.

La major part dels dèsset municipis afectats per aquestes obres s’hi oposen frontalment i els seus alcaldes, de tots els colors polítics, es mostren completament decebuts amb el Govern d'Espanya i el de la Generalitat. Tampoc la major part de la ciutadania està d’acord amb aquest projecte, que va ser autoritzat pel Govern d’Espanya el passat 18 de març.

L’alcalde de Sant Joan de Moró, Vicent Pallarés, afirma que per a totes les persones que estaven en contra d’aquest traçat “és una idea roïna”. Per la seua part, l’alcalde d'Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina, afirma que han perdut l'esperança que encara tenien que les administracions donaren suport i escoltaren les seues peticions.

També et pot interessar

stats