Mor una anciana hospitalitzada per l'incendi de la residència de Montcada

Amb ella s'eleven a set les víctimes mortals d'un sinistre que va deixar també 16 residents ferits

Imatges del Consorci Provincial de Bombers de València
Imatges del Consorci Provincial de Bombers de València

L'incendi de la residència de majors de Montcada, ocorregut la matinada de dimecres, s'ha cobrat aquest diumenge una nova víctima, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Es tracta d'una dona que estava ingressada a l'hospital en estat greu. Amb ella ja són set les persones que han perdut la vida en aquest incendi que va deixar, a més, 16 residents ferits.

L'última informació sobre l'estat dels ferits, de divendres, assenyalava que huit persones continuaven hospitalitzades, tres d'elles, una en l'UCI, amb pronòstic greu. Cinc dels residents van morir en el mateix lloc i dos d'ells en centres hospitalaris, un el dimecres, hores després del sinistre, i un altre aquest diumenge.

A conseqüència del sinistre, un total de 17 usuaris han estat reallotjats en centres pròxims mentre es recondicionen les instal·lacions afectades pel foc. En el moment de l'incendi, hi havia en la residència 81 usuaris.

L'incendi va afectar l'ala dreta de la residència, que allotjava les persones amb grans dependències i problemes de mobilitat, un factor que va complicar l'evacuació. Aquesta es va fer mitjançant una cadena humana, en molts casos baixant els interns en els seus llits.

Josep Miquel Basset, l'inspector en cap del Consorci de Bombers de València, va explicar que les flames es van originar en una de les habitacions de la primera planta, en què dormien dos ancians. A l'arribada es van trobar un incendi "totalment desenvolupat que feia impossible la supervivència en el lloc". Juntament amb les tasques d'extinció, els bombers van activar l'evacuació de 38 persones en l'ala afectada i el pis superior, bona part dels quals han hagut de rebre assistència sanitària.

També et pot interessar

stats