La Guàrdia Civil apunta a una regleta com a origen del foc a la residència de Montcada

Sis persones han mort i deu més continuen hospitalitzades, tres d'elles en estat greu

Agents de la Guàrdia Civil en una de les habitacions afectades per l'incendi de la residència de Montcada
Agents de la Guàrdia Civil en una de les habitacions afectades per l'incendi de la residència de Montcada / Guàrdia Civil
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de gener 2022 - 18:15 Actualitzat: 20 de gener 2022 - 11:38

La Guàrdia Civil ha determinat que la causa més probable de l’incendi en què han mort sis persones en una residència de la tercera edat de Montcada (Horta Nord) és una anomalia elèctrica en la regleta de l’habitació on s’ha iniciat el foc. Segons ha informat en un comunicat de premsa, aquesta és la conclusió de l’informe preliminar, després de la inspecció tècnica ocular de la policia judicial especialista en incendis a la Comunitat Valenciana. 

A primera hora d'aquest dimecres s'ha avançat que les primeres hipòtesis assenyalaven que la causa podria ser un curtcircuit en una màquina d'oxigen que hi havia en una habitació de la primera planta de la residència, segons han comunicat els serveis d'emergència i el president de la Generalitat, Ximo Puig. L'habitació on s'ha originat el foc estava ocupada en el moment del sinistre per dos residents, que han mort en l'incendi. Puig ha afegit, però, que la Guàrdia Civil estava inspeccionant la zona per a determinar la causa definitiva.

Deu persones continuen hospitalitzades pel sinistre, tres d'elles en estat greu segons l'actualització de dades de la conselleria de Sanitat Universal d'aquest dijous. Tres de les persones ferides estan a l'Hospital General de València, una al Doctor Peset, una altra a l'Arnau, dos a la Fe, dos més a l'Hospital de la Malva-rosa i una al de Manises.

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Montcada ha obert diligències prèvies per a investigar i esclarir les causes i circumstàncies de l'incendi, i està a l'espera del resultat de les autòpsies i de l'informe dels especialistes de la Guàrdia Civil i dels Bombers sobre l'origen del foc.

Almenys 9 incendis s'han originat des del 2006 en residències de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats