El curtcircuit en una màquina d'oxigen ubicada en una habitació, possible causa del sinistre de Montcada

S'està inspeccionant la zona per a determinar la causa definitiva d'aquest sinistre en el qual han mort sis residents i quinze estan ferits de diversa consideració

Recreació de l'incendi a la residència de Montcada

Un curtcircuit en una màquina d'oxigen que hi havia en una habitació de la primera planta de la residència podria ser l'origen del foc registrat aquest dimarts a la nit a la residència de Montcada, segons han comunicat els serveis d'emergència i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. L'habitació on es va originar el foc estava ocupada en el moment del sinistre per dos residents, que van morir en l'incendi. En el sinistre hi ha sis víctimes mortals i 15 ferits de diversa consideració.

"No es tracta de dir el que no està confirmat però tot sembla que pot ser algun curtcircuit en alguna mena de màquina en funcionament d'oxigen. És del que en principi es parla però ho ha de confirmar la Guàrdia Civil", ha assenyalat Puig aquest dimecres durant la visita a la residència.

El president ha reiterat que la Guàrdia Civil està inspeccionant la zona per a determinar la causa definitiva "d'aquesta desgràcia, d'aquest terrible accident", ha subratllat. En aquests moments, ha agregat, el "fonamental" és que tots els ferits es puguen recuperar i reconfortar els familiars que han perdut a un ser estimat. Puig els ha traslladat les seues condolences.

El president ha afirmat que les tasques de rescat dels residents han sigut complicades perquè es tractava de persones amb grans problemes de mobilitat i ha ressaltat el treball de les forces i els cossos de seguretat, dels bombers i de personal de l'Ajuntament i de la residència "que han estat treballant perquè, finalment, es pogueren salvar les màximes persones possibles".

Puig ha indicat que ha sigut una nit "molt trista" i ha demanat prendre una mica d'aire i, sobretot, pensar en aquells que encara estan patint: "El nostre primer pensament, les famílies que han perdut un ser estimat i, també, els afectats en hospitals", ha dit.

També et pot interessar

stats