La tragèdia es repeteix a la residència de Montcada tretze anys després

El centre ja va patir un incendi l’abril del 2008, quan una anciana va provocar les flames a la seua habitació i després es va suïcidar

Imatge de l'incendi de l'any 2008 a la residència de Montcada
Imatge de l'incendi de l'any 2008 a la residència de Montcada / À Punt

No és la primera vegada que els usuaris i el personal de la residència d’ancians del centre de Montcada s’enfronten a un incendi. L’abril del 2008 ja se'n va declarar un, provocat per una anciana que va acabar suïcidant-se. Aquell succés va deixar, a més, altres set persones hospitalitzades per intoxicació de fum.

Els fets van ocórrer la matinada del 26 d’abril del 2008. Segons van informar fonts de la Generalitat aleshores, l’incendi el va provocar una dona de 87 anys, que portava vora tres anys al centre i que es va suïcidar tirant-se pel balcó de l’habitació on havien sorgit les flames abans que els serveis de rescat pogueren accedir-hi.

En aquella ocasió, el fum va obligar a desallotjar mig centenar de persones del centre. El fet que el sinistre es produïra de nit, també va dificultar el rescat dels usuaris i usuàries, que estaven dormint a les habitacions. 

També et pot interessar

stats