Oltra: "L'incendi s'ha produït a la zona que allotjava els residents amb més dependència i menys mobilitat"

La Generalitat decreta tres dies de dol pel sinistre de la residència Montcada, que deixa almenys sis persones mortes i quinze ferides

En imatge, el minut de silenci a les portes de l'ajuntament de Montcada
En imatge, el minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Montcada / À Punt NTC
19 de gener 2022 - 12:58

L'incendi a la residència de persones majors de Montcada en què han mort sis persones s'ha originat a l'ala que allotjava les persones "amb més depèndencia i menys mobilitat", segons ha explicat la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra, després de participar en el minut de silenci a les portes de l'ajuntament d'aquest municipi de l'Horta Nord. Segons Oltra, aquests problemes de mobilitat de les víctimes n'han "complicat enormement l'evacuació". 

En aquest sentit, l'alcadessa de la localitat, Amparo Orts, ha apuntat que els efectius d'emergències han hagut de traure les persones residents al carrer, d'un en un. Minuts abans, el cap del Consell, Ximo Puig, havia parlat d'una "tempesta perfecta pel lloc on s'ha produït i com s'ha produït perquè siga més letal".

A més de traslladar el condol en nom de la Generalitat als familiars dels difunts i al conjunt del municipi de Montcada, Oltra ha agraït expressament als equips d'emergència que hagen evitat una tragèdia més gran actuant "rapidíssimament i d'una manera molt eficaç". I ha estés el reconeixement al municipi "pel caliu mostrat" en moments tan difícils, al personal de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i a la patronal de residències, per haver facilitat la reubicació dels interns en altres centres. 

La vicepresidenta del Consell també ha informat que la Generalitat ha decretat tres dies de dol oficial, fins el pròxim divendres, com també ha fet l'Ajuntament de la localitat. 

La seua alcaldessa, Amparo Orts, ha definit l'episodi com la nit i el dia més tristos, sens dubte, pels quals ha travessat la localitat. 

També et pot interessar

stats