L’incendi en la residència de Montcada obliga a reallotjar una dotzena de persones

Les han traslladades a centres de majors pròxims per no estar molt lluny de la família

Una dotzena de residents del centre de majors incendiat a Montcada passaran la nit en residències de prop / À Punt NTC

Una cinquantena de residents es disposen a passar la primera nit al centre de majors de Montcada (Horta Nord) que es va incendiar aquest dimarts a la nit, mentre que a les persones que normalment s’allotgen a la zona afectada per les flames –al voltant d’una dotzena– les han reubicades en altres dependències. 

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que a les persones que encara no han pogut tornar a la seua habitació les han reallotjades en residències properes per tal que la família no les tinga molt lluny. 

Famílies que durant tota la vesprada han continuat allargant-se al centre per a veure els éssers estimats, comprovar el seu estat i poder respirar amb tranquil·litat després d’una nit que –asseguren– no oblidaran en la vida. Cosa que no ha sigut possible per als que hi han acudit a primera hora del matí, ja que amb l’incident tan recent i sense saber encara les causes de l’incendi, no els han deixat passar i els ha tocat conformar-se amb la informació que els han donat els treballadors i les treballadores del centre.

L’incendi, que ha deixat 6 morts i 15 ferits, es va originar aquest dimarts a la nit, al voltant de les 23:21 hores, a causa d’una anomalia en una regleta d’una habitació de la primera planta, segons apunta l’informe preliminar de la Guàrdia Civil. Una informació que s’ha conegut aquesta vesprada, ja que fins a aquest moment s'estudiava la hipotèsi d’un curtcircuit en una màquina d’oxigen

També et pot interessar