Montero anuncia que hi haurà un tercer torn de bombers forestals abans que acabe l'any

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències destaca que des que estan el PP i Vox en el govern porten ja fetes 4.300 hectàrees de tallafocs i cent quilòmetres de pistes forestals

Javier Montero, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha anunciat en una entrevista en Les notícies del matí que hi haurà tercer torn de bombers forestals abans que acabe l'any.

Esta era una de les reivindicacions més demanades per este col·lectiu per a garantir l'estabilitat de la plantilla i que amenaçava amb una vaga indefinida.

Així, Montero ha apuntat que remem en la mateixa direcció i estan d'acord que un servei d'emergències necessita tindre coberts els tres torns. "No pot ser que durant huit hores estiguem pendents que les bases estiguen buides i que es puga cridar la gent i que eixos bombers, depén dels quilòmetres a què estiguen, puguen acudir o no a una emergència", ha dit.

Remem en la mateixa direcció i estem d'acord que un servei d'emergències necessita tindre cobert els tres torns, no pot ser que durant huit hores estiguem pendents que les bases estiguen buides.

Javier Montero ha explicat que ara s'ha d'aprovar el pla estratègic, però que començaran per estendre els contractes als 183 bombers forestals que constituïen el torn de reforç, aquells que treballaven sis mesos, els de més calor, com a fixos discontinus.

"Els proposarem una novació del contracte perquè puguen ser fixos indefinits i treballen tot l'any amb una jornada laboral completa", ha afegit el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències.

Tallafocs, pistes forestals i renovació de material

Durant l'entrevista també ha parlat del pla de renovació del material on volen prioritzar la renovació de sis autobombes, i ha recordat que des que el PP i Vox estan en el govern de la Generalitat porten ja fetes 4.300 hectàrees de tallafocs i cent quilòmetres de pistes forestals.

Podem estar molt orgullosos del servei d'Emergències 112, és un sistema que treballa amb grans professionals i ens col·loca al capdavant de la resta de comunitats autònomes.

D'altra banda, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha destacat la labor de l'112: "Podem estar molt orgullosos del servei d'Emergències 112, és un sistema que treballa amb grans professionals i ens col·loca al capdavant de la resta de comunitats autònomes".

També et pot interessar

stats