El Consell contracta el servei de quatre helicòpters i un avió d'emergències per 44 milions

El contracte és per al període comprés entre el 2024 i el 2026 i podrà prorrogar-se amb una duració màxima de cinc anys

Avió del Centre Coordinació Emergències de la Generalitat
Avió del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat / X: @GVA112

El ple del Consell ha autoritzat este dilluns la contractació dels serveis d'helicòpters d'urgències sanitàries i de coordinació i emergències corresponents al període comprés entre el 2024 i el 2026 per un import de quasi 44,4 milions d'euros.

El contracte podrà prorrogar-se amb una duració màxima de cinc anys. Es tracta del servei de dos helicòpters d'urgències sanitàries, dos helicòpters per a coordinació i emergències i un avió de coordinació.

En el contracte s'inclouen els aspectes relacionats amb l'operativitat de les aeronaus i les missions a les quals se'ls destina, així com els elements complementaris relacionats amb l'operativitat en les bases aèries i l'adequació i manteniment d'estes instal·lacions.

Els mitjans contractats podran ser destinats a altres missions en matèria d'emergències i protecció civil, com a incendis de vegetació no forestal o observació i avaluació d'emergències, sempre que així se sol·licite, segons el que s'estableix en la legislació vigent.

L'encàrrec d'emergència es fa per mitjà de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), que justifica la decisió en la necessitat de disposar de recursos aeris que garantisquen una correcta coordinació dels mitjans que actuen durant els incendis forestals, així com per a poder atendre altres necessitats.

També et pot interessar

stats