La Generalitat inicia la campanya de prevenció d'incendis forestals Stop al Foc

Sota el lema "La prevenció és el primer", la Conselleria busca sensibilitzar per a evitar situacions que puguen provocar un incendi amb frases com 'Era només una barbacoa' o 'Era només una burilla'

Part del cartell de la campanya 'Stop al Foc'
Cartell de la campanya Stop al Foc / GVA

La Conselleria de Justícia i Interior ha posat en marxa la campanya Stop al Foc per a impulsar la prevenció dels incendis forestals. L'objectiu és "conscienciar de la importància de previndre els incendis forestals a la Comunitat Valenciana", en una iniciativa que utilitza frases com Era només una barbacoa o Era només una burilla.

Sota el lema "La prevenció és el primer", la Conselleria busca "sensibilitzar" la societat per a evitar situacions que puguen provocar un incendi. Amb el concepte Senyals de Fum, la imatge apel·la al fet que "qualsevol distracció pot ser l'origen d'un incendi".

Per tant, l'"aposta estratègica" de la Conselleria s'ha centrat a "reforçar el concepte de la prevenció sobre altres elements més informatius d'anys anteriors".

Després d'un inici d'any marcat per les altes temperatures i la falta de precipitacions, "s'ha buscat evidenciar, de manera clara, que està en mans dels ciutadans evitar situacions que puguen provocar grans incendis forestals", assenyalen des del departament dirigit per Elisa Núñez.

Es reforça a més el missatge que la societat pot sumar-se a l'esforç i a la tasca que realitzen els equips especialitzats de prevenció i extinció dels incendis forestals.

Partint del concepte de Senyals de Fum, la imatge visual transmet la idea que "qualsevol columna de fum en terreny forestal pot significar un perill i ser motiu de telefonar a l'112". "Distraccions com tirar una burilla, fer una barbacoa o qualsevol negligència poden tindre un desenllaç nefast", adverteix la campanya.

La campanya es farà en col·laboració amb els mitjans de comunicació que, com ja han fet en altres ocasions, difondran continguts relacionats amb este tema. Per a la difusió, "s'ha desplegat una àmplia estratègia de comunicació amb l'objectiu d'arribar al nombre més gran possible de persones".

També et pot interessar

stats